Ingrediente:
500 g piept de raţă
usturoi
rozmarin
ulei de măsline
salată iceberg
salată roşie
roşii
castraveţi
frunze de spanac
susan negru
oţet balsamic
Mod de preparare:
Lăsaţi pieptul de raţă întreg şi puneţi-l la marinat peste noapte într-o pungă cu usturoiul zdrobit, rozmarin şi ulei de măsline. A doua zi se scoate din marinată şi se pune pe plita sau grătarul încins câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte frumos. Când e gata puneţi carnea deoparte, acoperiţi-o cu o folie şi lăsaţi să se odihnească până faceţi salata. Ametecaţi într-un bol salata ruptă bucăţele, spanacul, castraveţii tăiaţi cubuleţe şi presăraţi apoi cu oţet balsamic şi ulei de măsline.
Mod de servire:
La servire tăiaţi pieptul de raţă felii subţiri şi presăraţi cu susan negru. Puneţi pe o farfruie salata şi aşeuaţi lângă feliile de carne.
Sursa acestei retete: www.culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!