Banul, ochiul dracului. Pe această deviză, a fost demarată o nouă metodă de înşelăciune a arădenilor de bună-credinţă. Povestea am aflat-o chiar de la una dintre persoanele care a fost aproape de a fi păgubită. Cititoarea noastră Elvira I., care locuieşte în Aradul Nou, a fost contactată telefonic de posibilii infractori care au anunţat-o că a câştigat un premiu de 3.000 de lei. „Când am răspuns la telefon, mi s-a spus că am fost contactată de cei de la RDS care, pentru a celebra 20 de ani de când sunt pe piaţă, au organizat un concurs. Iar numele meu a fost extras ca fiind câştigător. Mi s-a spus că am câştigat un premiu de 3.000 de lei şi că o femeie va veni acasă la mine să îmi aducă acest premiu. Tot ce trebuia să fac era să merg la un magazin şi să cumpăr cartele reîncărcabile de 200 de lei”, ne-a spus arădeanca.
Din fericire, deşi are o vârstă înaintată, femeia şi-a dat seama că este posibil să fie înşelată. „Prima oară, am sunat la RDS să întreb dacă există un astfel de concurs. Iar cei de acolo mi-au spus că ei nu organizează niciun concurs, că nu au nicio campanie de acest fel”, a mai spus cititoarea noastră. Ulterior, pentru a atrage atenţia şi altor arădeni, femeia a decis să contacteze ziarul Jurnal arădean. „Vreau să atrag atenţia şi altor arădeni care ar putea cădea victime acestor oameni”, a punctat Elvira I.
Contactaţi pe marginea acestui subiect, reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Judeţean Arad ne-au spus că oamenii trebuie să fie atenţi la astfel de „premii”. „Îi sfătuim pe arădeni să nu dea curs unor astfel de cereri venite prin telefon. Imediat ce au fost contactaţi şi anunţaţi că au câştigat un asemenea premiu, să sune de urgenţă la 112 şi să anunţe acest lucru”, a declarat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Poliției.
Din puşcărie?
Această nouă tentativă de înşelăciune pare a fi identică cu multe altele care au şi reuşit în Arad. În speţă, vorbim despre metoda „accidentul”. Organele de anchetă au depistat că apelurile telefonice care anunţau câştigarea unor premii erau iniţiate de diferite persoane condamnate la închisoare, care aveau telefoane mobile, chiar dacă erau după gratii. Există posibilitatea ca şi această nouă înşelăciune să fie gândită tot de puşcăriaşi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!