Angajaţii spitalului din Gurahonţ au ajuns la capătul puterilor. Vestea că unitatea nu va mai fi luată în grijă de Consiliul Judeţean Arad, pe motiv că primarul din localitate i-a supărat pe mai marii judeţului (prin gestul său de a ataca în contencios hotărârea prin care CJA prelua spitalul) i-a adus în pragul disperării.
Anunţul că spitalul va fi lăsat de izbelişte la Primăria Gurahonţ, dacă aceasta şi-l doreşte atât de mult a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, în şedinţa CJA de la finele săptămânii trecute. Şocaţi, salariaţii unităţii medicale au adresat un „strigăt de disperare”. În rândurile de mai jos puteţi citi strigătul de ajutor al angajaţilor din spital: „Da, cu adevărat suntem disperaţi, dar, totodată, şi indignaţi: nu putem să înţelegem atitudinea primarului din Gurahonţ în legătură cu unitatea noastră, deoarece până în urmă cu câteva luni era bucuros ca s-a scăpat de noi, numindu-ne <gaura neagră a Gurahonţului>. Primarul a făcut, în repetate rânduri, adrese către CJ Arad pentru preluarea unităţii, ca de exemplu adresa nr. 4937/23.10.2009, 887/23.02.2010 (în această adresă spune că în caz contrar „sunt nevoit să desfiinţez unitatea”) şi adresa nr. 2905/01.07.2010, unde insistă pentru preluarea noastră”.
Salarii restante din februarie
Destăinuirile nu se opresc aici. Angajaţii spitalului au decis să spună adevărul până la capăt pentru ca mai marii judeţului să înţeleagă situaţia în care se găsesc. „Disperarea noastră este mare deoarece angajaţii unităţii au salarii restante încă din luna februarie 2010, furnizori neachitaţi din anii 2008, 2009, 2010. Disperarea a fost cunoscută şi în anii anteriori, când eram subordonaţi aceluiaşi primar, pentru că salariile veneau cu întârzieri de 3-4 luni. Cu atât mai mult nu putem înţelege atitudinea primarului din Gurahonţ faţă de cei 22 de angajaţi, care, cu siguranţă, după 01.01.2011 vor rămâne pe drumuri. Acum puteţi să înţelegeţi şi dumneavoastră disperarea angajaţilor?”.
În scrisoare salariaţii mai vorbesc de faptul că, de când unitatea a fost preluată de CJA (1 iulie 2010), salariile şi celelalte cheltuieli au fost plătite la timp, iar în bugetul din anul viitor au fost cuprinşi bani pentru reparaţia capitală a clădirii şi pentru construcţia unui corp care să funcţioneze ca bucătărie.
25 de asistaţi
Ca de final, în strigătul lor de disperare angajaţii punctează: „Domnul primar crede că dacă unitatea trece în subordinea CJ Arad clădirea este mutată la Arad, nu tot pe raza comunei rămâne şi angajaţii tot de pe raza comunei sunt. Dacă de cei 22 de angajaţi nu-i pasă, ne întrebăm ce se va întâmpla cu cei 25 de asistaţi, majoritatea cazuri sociale, din care 90% imobilizaţi la pat. Domnul primar crede ca angajaţii sunt dispuşi să facă muncă voluntară?
Personalul UAMS Gurahonţ roagă conducerea CJ Arad pentru susţinerea în continuare a unităţii chiar dacă primarul refuză susţinerea acesteia şi urmăreşte atingerea propriilor scopuri”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!