Conform datelor publicate de Ministerul Educației, în județul Arad au fost înscriși în examen 2.770 de candidați, din care 2.603 au fost prezenți la toate probele de examen la care au fost înscriși. 167 au fost absenți, iar 3 dintre ei au fost eliminați din examen. 821 de candidați au fost respinși, obținând medii mai mici de 6 sau note mai mici de 5 la cel puțin una dintre probe.
Dintre candidații respinși, 58 au avut medii între 5 și 5,49, iar alți 159 au avut medii între 5,5 și 5,99. În total, 1.779 de candidați au fost declarați promovați. 245 dintre candidați au avut medii 6 și 6,49, iar alți 263 au avut medii între 6,5 și 6,99. Cu medii între 7 și 7,49 au fost notați 223 de candidați, iar 254 au fost notați cu medii între 7,5 și 7,99. Alți 263 de candidați au medii între 8 și 8,49, iar 251 de candidați au medii între 8,5 și 8,99. 213 candidați au avut mediile între 9 și 9,49, iar alți 55 au avut mediile între 9,5 și 9,99. Doi candidați din județul Arad au obținut media 10 – doi elevi de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad.
Rata de promovare a examenului, de 68,3%, este mai mică cu 3,4 puncte procentuale decât anul trecut.
Rezultatele la Bacalaureat, ordonate după media candidaților – http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=3
Ca și în cazul Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a, și la Bacalaureat județul Arad este codașul regiunii vest, având cel mai mic procent de candidați promovați. În Alba au fost înscriși la examen 2.245 de candidați, fiind prezenți 2.166 – procentul de promovare este de 79,1%. În Bihor au fost înscriși la examen 3.537 de candidați, fiind prezenți 3.430 – procentul de promovare este de 75.2%. În județul Hunedoara au fost înscriși la examen 2.361 de candidați, fiind prezenți 2.236 – procentul de promovare este de 73.9%. În județul Timiș au fost înscriși la examen 4.266 de candidați, fiind prezenți 4.035 – procentul de promovare este de 73,2%. La nivel național, rata de promovare a examenului de Bacalaureat Național, după afișarea rezultatelor inițiale, este de 72,79%, cu 2,4 puncte procentuale mai mică decât cea de anul trecut. Au fost înscriși la examen 130.522 de candidați din promoția curentă și promoțiile anterioare, fiind prezenți 125.352 dintre aceștia.
În ceea ce privește mediile de 10, județul pare să stea mai bine decât județele vecine. Bihor și Alba au înregistrat câte o singură medie de 10, Hunedoara a înregistrat – la fel ca Aradul – 2 medii de 10, iar Timișul a raportat 3 medii maximale. Cele mai multe, la nivel național, au fost înregistrate în Argeș, Prahova și Constanța – câte 5 medii de 10. Satu Mare, Maramureș, Suceava, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Sibiu nu au înregistrat nicio medie de zece.
Trimite articolul
Xprofesorii ce zic desore cei care au cazut ? este totusi si munca lor! salarii stiu sa ceara, dar cum ramane cu utilitatea muncii lor. Ce evaluare mai buna poti sa ai pentru meseria ta de profesor decat BAC-ul. Dar ce spun directorii de scoli despre aceste rezultate?
-
Da’ că profesorii le-au predat exclusiv celor care au picat BAC-ul, promovații au învățat cu femeia de serviciu. Profesorii nu pot să învețe în locul loazelor…deh, e mai ușor să spargi semințe decât creieri și apoi să te plângi că ai picat. Nu scrie niciunde că promovabilitatea trebuie să fie 100%… pe piața muncii trebuie și necalificați. Vorba unuia, pixul este mult mai ușor decât lopata.
-
Ai dreptate profesorii nu pot invata in locul lor, dar daca acesti studenti nu invata nu ar trebui sa promoveze pana in clasa a 12-a. Exista si repetarea clasei, daca promovezi un elev care nu are capacitate an de an/clasa de clasa nu faci decat sa ii dai impresia ca este mult mai capabil de cat este real. Asa ii creezi asteptari. Intrebarea este cum au promovat acesti elevi/aceste licee atatia ani si au ajuns la evaluarea de BAC si au cazut masiv. Nu au si profesorii o responsabilitate? Nu toata lumea e facuta pentru facultate, sunt si scoli profesionale si nu e o rusine, sunt chiar joburi bine platite. CAnd vei ajunge sa te angajezi vei observa ca ai o responsabilitate pentru ce spui si ce faci.
-
Prost sa fii, noroc sa ai! Orice elev mediocru ar fi luat acest examen! Chiar cei submediocru ar fi luat nota 6, deci promovabili…..este *meritul* madamei Deca, a carui colectiv din subordine a conceput subiecte de trecere a bac-ului! De rizi-pizi…..
propunem sa fie arestatai toti profi in special cei de romana
siau batut joc de copi nostri ca de aia au facut greva
-
Cred că și de tine și-au bătut joc…după cum scrii.