Pe 22 martie, conform calendarului simulării Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a, s-au afișat rezultatele obținute de elevi la probele scrise. În Arad , din cei peste 3.800 de elevi de clasa a VII-a care au susținut proba la limba română, 60.70% au luat note mai mari de 5, în timp ce la matematică procentul de promovabilitate a fost de doar 32.26%. În cazul probei la limba maternă, din cei 174 de elevi prezenți la simulare, 76.43% au luat note mai mari de 5. S-au înregistrat și două note de zece, la matematică. De asemenea, 114 note s-au situat între 9 și 9.99, la toate cele trei materii (Română, Matematică și Limba maternă).
În cazul elevilor de clasa a VIII-a, cei care anul acesta vor susține și examenul propriu-zis, notele la limba română au fost mai bune. O medie de zece și un procent de promovabilitate de 64.63% din cei 3.305 elevi prezenți s-au înregistrat la nivelul județului nostru. La proba de la matematică, însă, situația este de-a dreptul dezastruoasă. Doar 28.61% din cei 3.285 de elevi prezenți la simulare au reușit să obțină note de trecere. Cât despre limba maternă, procentul de promovabilitate este de 81.18%, din cei 187 de elevi prezenți. La clasa a VIII-a s-au înregistrat cinci note de zece – câte una la limbile română și maternă, respectiv 3 la matematică, iar alte 293 de note s-au situat între 9 și 9.99.
Rezultatele obţinute de elevi la probele de simulare a Evaluarii Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. În urma analizei rezultatelor, unităţile de învăţământ vor transmite un raport către Inspectoratul Școlar, incluzând un plan de acţiune care cuprinde măsuri de remediere. Notele obținute de elevi în cadrul acestor simulări nu vor fi trecute în catalog decât la cererea elevilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!