ARAD. Cu doar 8 voturi „pentru” (PNL+UDMR) şi 11 abţineri (USR PLUS, PSD şi PMP), proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului la Filarmonica Arad a fost respins din nou de Consiliul Local Municipal. Este a doua oară consecutiv când aleşii refuză să gireze nota mare – 9,68 – obţinută de Doru Orban pentru activitatea depusă în perioada 2018-2020. Asta în ciuda explicaţiilor pe care le-a oferit, în şedinţa CLM de luni, directoarea Centrului Municipal de Cultură Arad, Daniela Pădurean Andreica. Aceasta a precizat că evaluarea s-a făcut pe baza unor criterii foarte clar stabilite de lege „şi mai presus de ele nu putem interveni. (…) Asta e în momentul de faţă ceea ce prevede procedura de evaluare.”
Obiective suplimentare
Deşi rezultatul evaluării lui Doru Orban a fost respins, consilierii locali municipali au aprobat „Caietul de obiective elaborat în vederea organizării procedurii de analiză a noului proiect de management la Filarmonica Arad”. (Asta după ce, în şedinţa din 18 decembrie, aleşii au aprobat „Regulamentul pentru organizarea şi desfăşurarea analizei noului proiect de management al domnului Doru Orban, manager al Filarmonicii Arad.) La şedinţa din 28 decembrie, însă, au fost adăugate, prin vot, două obiective suplimentare pentru Doru Orban. La propunerea alesului UDMR Levente Bognar, managerul va trebui să găsească soluţii pentru managementul conflictelor din instituţie şi să demonstreze că are aptitudini de dialog social. La propunerea alesului USR PLUS Florin Stana, managerul Doru Orban va trebui să asigure creşterea graduală a numărului beneficiarilor programelor educaţionale la 3.000-4.000-5.000 de persoane (elevi).
Recomandarea Comisiei
Reamintim, în urma evaluării finale a activităţii depuse de managerul Doru Orban în perioada 2018-2020, Comisia de evaluare a recomandat încheierea unui nou contract de management, întrucât rezultatul evaluării finale este 9,68, iar calificativul obținut este <satisfăcător>”
Trimite articolul
XAlesii care au respins rezultatul evaluarii sunt singurii care au stat de vorba si cu angajatii. Ei sunt cei care cunosc nemijlocit problemele din Filarmonica. Ceilalti au votat pentru ca asa au avut ordin.
Oare l-or fi intrebat de ca concertele se dau doar pe facebook si nu si pe TVArad sa le pioata asculta-vedea mai multa lume ?
N-ați avut trei ani la dispoziție să vă dați seama că acestui domn care se vrea director îi lipsesc cu desăvărșire aptitudinile spre un dialog civilizat? Vedeți filmulețul recent în care e clar că instrumentiștii încearcă să discute, îl roagă frumos chiar să poarte un dialog și el îi dă afară că îi infectează biroul? Și nu este doar reacție “pandemică”. Așa procedează mereu, îi poftește afară din birou invariabil pe toți cei care încearcă să comunice cu el dacă îndrăznesc să-i sugereze ceva sau să-l contrazică.
Unii din alesii locali, de-altfel foarte vizibili in aceasta poza, nu sunt capabili sa scrie un referat fara greseli elementare (nivel de scoala generala)…si ei sunt cei care decid evaluarea unui profesionist?!!! Adica o persoana care a petrecut multi ani, invatand! Facandu-si o profesie, “meseria, bratara de aur”…
Iar cei care-l evalueaza, repet, unii, stiu doar…deschisul usilor cu piciorul!
Aradul a decazut din cauza administratiilor de amatori, politruci, niste neica-nimeni…ajunsi de la garsoniera in Confectii la salarii cu multe zero-uri; cam cate 0-uri de fapt sunt! Din nefericire ne reduc si pe noi…putin cate putin
Senzatia este de scarba dar si revolta!
Abuz, necunoașterea legii, incompetență sau toate la un loc?
Potrivit legii, evaluarea de specialitate o face comisia de evaluare, care elaborează un raport, iar rezultatul evaluării și concluziile raportului se comunică managerului (art. 41 din OUG nr. 189/2008). După contestații (dacă sunt), rezultatul final al evaluării se aprobă prin act administrativ (art. 42 alin. 4 din aceeași OUG). Așadar, dacă legea îți dă se aprobi un rezultat FINAL, nu mai vii tu – consiliu – peste acest rezultat FINAL să îți dai cu presupusul pe evaluarea propriu-zisă, ci trebuie doar să verifici dacă procedura a fost legală, și printr-un act să „oficializezi” rezultatul. La fel cum face primarul când confirmă prin semnătură rezultatul unui concurs de angajare sau de promovare, stabilit în prealabil de comisia de specialitate.
Dar pentru ca prostia și nelegalitatea să fie totale, același consiliu local văd că a aprobat și caietul de obiective pentru analiza viitorului proiect de management al aceluiași manager, deci a aprobat acea procedură la care managerul ar avea dreptul doar după ce i se aprobă evaluarea anterioară, ceea ce aici nu s-a întâmplat. (art. 43^1 din OUG nr. 189/2008).
Și, colac peste pupăză, aceeași OUG spune la art. 42 al.4 și art. 2 lit. a) că toate actele astea se aprobă prin dispoziție a Primarului, deci Consiliul Local e complet pe lângă în toată ecuația.
Mișto! Succes instanței de contencios în descifrarea căilor nebănuite ale înțelesului dat legilor de acești corifei ai administrației locale!
Și oare actualul manager depune un nou proiect?
Balamuc cu marionete in functii importante. Totusi e de apreciat responsabilitatea asumata unui astfel de demers, a celor din opozitie.
Imi pare rizibil…cit de aiurist poate functiona Consiliul Local Municipal. Adica o comisie…pusa tot de el a evaluat o persoana , i-a dat nota mare, dar CLM refuza sa isi asume decizia ! Mai mult..adauga de la sine alte obiective de indeplinit, de parca ar avea cunostiiinta despre activitatea celui evaluat. Este ridicol cum isi incepe activitatea CLM. Institutiile de cultura trebuie conduse de oameni de cultura, de calitate, nu impusi politic. Asa ar fi intr-un oras ce se pretnde evoluat.
Oricum opinia noastra nu conteaza , cel putin in urmatorii 4 ani , majoritatea pnl-udmr-pmp, vor impune ce vor ei , astia-s aradenii , asta se intimpla atunci cand 70% nu voteraza ! In concluzie , ciocu mic ,continua dictatura falchisto-basista , cu reflexii verzui !