Micuţe, zemoase şi cu un gust intens, ridichile sunt izvor de sănătate. Fie consumate proaspete, în stare naturală, fie în salate de primăvară. Şi pentru că, atât în pieţe la producători locali, cât şi în supermarketuri, ridichile nu lipsesc, e bine să ţineţi cont de cele şapte beneficii ale acestora pentru organism. În special pentru rinichi şi inimă.
Ridichile combat infecţiile tractului urinar. Sunt diuretice și măresc producția de urină în mod natural. În plus, acestea sunt antibacteriene, fiind eficiente în combaterea infecțiilor și în protejarea rinichilor.
De asemenea, ridichile protejează inima, fiind o sursă importantă de antocianină, un flavonoid care le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Antocianina previne întărirea și inflamarea venelor și a arterelor.
Pentru un ficat sănătos şi protejat, consumul de ridichi este recomandat. Pentru că sunt detoxifiante și curăță sângele de toxine și reziduuri dăunătoare. Sunt recomandate persoanelor care au icter, întrucât reglează și reduc nivelul de bilirubină. În plus, ridichile protejează și eritrocitele, contribuind la oxigenarea sângelui din organism.
Să nu uităm că ridichile sunt bune şi pentru siluetă. Aceste legume au un conținut scăzut de carbohidrați, dar sunt foarte bogate în fibre, vitamina C, potasiu, calciu și magneziu. Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm ridichi, deoarece stimulează pierderea în greutate și accelerează metabolismul, transformând grăsimea în energie.
Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ridichile reglează metabolismul, contribuind la sinteza colagenului și oferind corpului o proteină esențială pentru prevenirea arteriosclerozei. În fine, apa de ridichi, obţinută prin fierberea lor, ajută la hidratarea pielii. Deoarece conţin vitamina C, fosfor, zinc și complexul de vitamine B, ridichile sunt folosite (şi) pentru tratarea problemelor pielii, datorită puterii lor dezinfectante.
Aşadar, dragi cititori, poftă bună la ridichi!
Citiți principiile noastre de moderare aici!