Consilierul municipal Claudiu Cristea şi consilierul judeţean Cosmin Galu au susţinut ieri o conferinţă de presă, în calitatea de aleşi locali, pentru a aborda subiectul expus şi în Jurnalul Arădean de ieri: banii publici cheltuiţi pentru susţinerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare a judeţului Arad.
„În pofida apelului lacrimogen al premierului, joi, Consiliul Local a alocat, fără votul meu, 1,2 miliarde lei pentru asociaţia menţionată, care este de fapt un ONG de lux. Am solicitat bugetul asociaţiei, care este constituit cu sprijinul localităţilor, şi am constatat că banii nu merg pe proiecte, ci pe salarii. Din bugetul total de 471.000 lei, 282.000 lei merg pe salarii. În timp ce în Arad sunt mii de oamenii puşi pe drumuri, în timp ce în sectorul privat se fac ajustări în jos la salarii, domnii de la acest ONG au salarii foarte mari. Directorul are 58 de milioane, contabilul şef are 50 de milioane, chiar şi şoferul are 20 de milioane, brut. Pentru cenzori sunt puşi deoparte 27 de milioane. Şi este vorba despre o zonă publică, unde răspunderea nu este la fel de mare ca în sectorul privat, de exemplu. Nu au frica zilei de mâine”, a declarat Claudiu Cristea.
Amatorism
Acesta a acuzat chiar şi „neseriozitatea şi amatorismul” celor din asociaţie: „Dânşii trebuiau să se consulte cu Direcţia tehnică a Primăriei, să oprească lucrările de modernizare de pe strada Decebal, unde se prevede în proiect şi modernizarea, în perioada următoare, a reţelei de apă. Vom sparge din nou strada, după ce este asfaltată, pentru reţelele de apă”. Trebuie menţionat că şi Consiliul Judeţean a cotizat cu aceeaşi sumă ca şi Consiliul Local la funcţionarea asociaţiei.
Sponsorizări pe banii publici?
Claudiu Cristea a precizat că, în buget, „se prevede alocarea sumei de 5.600 de lei pentru <<acţiuni sociale>>. Adică pentru sponsorizări”. Totodată, la capitorul cheltuieli curente, pentru telefonie fixă şi internet s-au prevăzut 1.000 de lei lunar. Cristea a subliniat, din buget, faptul că abonamentul directorului general la telefonul mobil este de 100 de euro, lunar, respectiv, al contabilului şef – de 50 de euro. Pentru cele două maşini de serviciu ale Asociaţiei s-au prevăzut în buget 18.000 lei, iar pentru fiecare maşină se prevede un consum lunar de 200 de litri de combustibil. „Este ceva enorm”, spune Cristea.
S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!