ARAD. Un aparat RMN în valoare de un milion de euro, pe care Consiliul Judeţean l-a cumpărat pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, s-a stricat deja de două ori din cauza întreruperilor de curent. Până la sosirea pieselor de schimb care să-l repună în funcţiune, arădenii au fost privaţi de serviciile medicale de rezonanţă magnetică nucleară, asigurate prin acest aparat. Situaţie care a durat de la câteva zile la câteva săptămâni.
Pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, consilierii judeţeni au decis în şedinţa de marţi, 21 decembrie, alocarea a 32.000 de lei pentru achiziţionarea unui UPS (Uninterruptible Power Supply – unitate de alimentare de urgenţă) pentru Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală din cadrul spitalului. Acest dispozitiv este necesar pentru asigurarea continuităţii în funcţionare a RMN-ului în timpul întreruperii alimentării cu energie electrică, fiind o sursă independentă de energie care alimentează echipamentul medical.
„După ce am cheltuit peste 1 milion de euro pentru aparatul RMN la Spitalul Județean, fluctuațiile de tensiune l-au pus pe butuci pentru câteva zile, chiar săptămâni! Ceea ce pățesc mii de arădeni a pățit și spitalul, funcționarea aparatului a fost afectată de căderile de curent și de suprasarcină. De aceea, Consiliul Județean a alocat bani pentru cumpărarea unui dispozitiv care să asigure o tensiune constantă pentru acest aparat important în diagnosticarea exactă a bolilor” – a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.
El a mai precizat că nu e vorba atât de costul pieselor ce trebuiau înlocuite la aparatul RMN, ci de faptul că „acest aparat este indispensabil, nu putem să îl ţinem nefolosit, în condiţiile în care pacienţii au nevoie de el”.
Trimite articolul
XAla arata ca un tomograf computerizat, nu ca un RMN.
ideea e clara, nesimtitii de la e-distributie nu investesc nimic in retea sau in punctele de transformare !
Incompetentii sunt cei de la CJA. Cei de la “tehnic”, care au intocmit caietul de sarcini probabil sunt orice altceva decat ingineri. Cat cap sa ai, daca achizitionezi un dispozitiv medical electric de 1 000 000 de euro si nu prevezi un UPS de 6500 de euro ? Sau macar un stabilizator de tensiune “hand-made”, facut de orice electronist cu cateva sute de euro… Iar cei de la judetean nici nu trebuia sa-l “bage-n priza” fara stabilizator de tensiune macar, ca au mai patit-o de multe ori si cu alte dispozitive medicale. Si tot nu se-nvata minte! Astia suntem… Nu noi suntem de vina ca nu ne protejam investitia, aia de la curent sunt de vina ca nu stiu ce fac cu firele de se tot opreste “curentu”…
-
Dece sa se ingrijeasca de aparat ,cand toti acei oameni lucreaza la privati.Aparatul acesta facea concurenta la afidea genesis si laser,unde scoti din buzunar jumatate de salar pentru un RMN.
Sa nu-mi spuna Cionca ,asa birtas cum e, ca el nu are montat la centrala care-i deserveste umilul domiciliu, un stabilizator de tensiune !
Doamna manager ce părere aveți, ca ilegalități aveți fără număr, sunteți ce a mai slaba conducere din ultimi 10 ani!