Apreciatul om de cultură propune publicului arădean cu această ocazie o dezbatere cu titlul „România în Europa şi Europa în România“. Evenimentul face parte din seria „Întâlniri cu personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti” cu publicul, organizate periodic de către Centrul Cultural Judeţean. Conferinţa va fi susţinută marţi, 30 octombrie, în sala mare a Filarmonicii de Stat Arad, cu începere de la ora 19.00.
Născut la Sibiu, Emil Hurezeanu urmează între anii 1975 şi 1979 cursurile Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca. Din 1976 devine redactor la revista „Echinox“, publicând poezii şi critică literară. După terminarea facultăţii, îşi adună poeziile în volumul „Lecţia de anatomie“, apărut la editura Dacia şi distins un an mai târziu cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor.
În 1981, Ana Blandiana, în calitate de câştigătoare a Premiului Herder, oferă bursa redacţiei Echinox, iar aceasta îl nominalizează pe Hurezeanu. Pentru a putea primi paşaport este nevoit să se angajeze ca avocat la Mediaş. Reuşeşte să obţină paşaportul şi, la 1 noiembrie 1982, pleacă la Viena.
După terminarea celor două semestre ale bursei Herder ajunge la München unde se angajează ca redactor la Radio Europa Liberă, post pe care îl va ocupa din 1983 până în 1994. În octombrie 1983 primeşte azil politic în Germania. În 1985 primeşte o bursă la Universitatea Charlottesville din Virginia, Statele Unite ale Americii, unde studiază ştiinţe politice. Întors în Germania, îşi continuă studiile la universităţi americane din Europa, până la masteratul pe care şi-l susţine la Boston în Relaţii Politice Internaţionale şi Strategice.
În România publică două volume de eseuri politice, „Între câine şi lup“ (1996) şi „Cutia Neagră“ (1997), pentru cel din urmă primind Premiul pentru Publicistică al Uniunii Scriitorilor din România. În 1998 devine „cetăţean de onoare” al Sibiului.
Publicul arădean interesat de problematica României în contextul geopolitic actual european este invitat să participe la una dintre cele mai interesante conferinţe pe această temă. Accesul în sală va fi liber în limita locurilor disponibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!