„Când vorbim despre Roșia Montană, vorbim despre aurul României – deci, al nostru, al fiecăruia dintre cetățenii acestei țări. Aradul – conform monitorizării făcute publice chiar de către investitorii canadieni de la Roșia Montană Gold Corporation – este considerat ca fiind unul dintre cele 5 județe direct afectate de contestatul proiect minier, așa încât responsabilitatea privind situația celor 315 tone de aur și a restului zăcămintelor naturale conținute în cei patru masivi muntoși condamnați la moarte ne privește cu atât mai mult!” a declarat Ionel Ciupe, în cadrul unei discuții neconvenționale pe teme de ecologie, la care au participat studenți și ziariști interesați de subiect.
Liberalul, care s-a declarat „un ecologist convins”, a promis asistenței că va demara, începând cu această primăvară, o serie de acțiuni menite să conștientizeze populația față de ceea ce el a numit „ipocrizia fără margini a actualei puteri – care pe de o parte exportă imagini cu superba Grădină a Carpaților, dar, pe de alta, își vinde pe nimic cele mai valoroase dintre bogățiile naturale, practicând demagogia într-un mod descalificant. Avem obligația morală să ne intereseze ce se petrece acolo!”.
Ciupe a arătat cu degetul inclusiv înspre autoritățile locale, care, până acum, cel puțin, nu au o poziție oficială față de exploatarea minieră cu cianuri din Apuseni.
„Ne vindem pe nimic cele mai valoroase bogăţii naturale” (Ionel Ciupe)
Citiți principiile noastre de moderare aici!