Intenţia Primăriei de a semna un contract cu o firmă specializată în demolări (de garaje, barăci etc.) s-a materializat. Potrivit anunţului făcut ieri de Primăria Arad, contractul de achiziţie „Execuţie de lucrări de demolare garaje, clădiri, barăci, panouri publicitare, împrejmuiri” a fost semnat deja în cursul lunii trecute.
Obiectul contractului este, potrivit datelor din documentaţia de licitaţie, execuţia de lucrări de demolare atât a garajelor, „precum şi lucrări de intervenţie la fosta rampă de deşeuri situată pe Câmpul Liniştii, respectiv de localizare şi stingere incendii, degajare căi acces, utilaje, transportul pamântului necesar acoperirii focarelor de incendiu”. Intenţia Primăriei de a demola garajele de pe raza municipiului şi de a amenaja parcări rezidenţiale, pe care să le închirieze locatarilor din blocuri nu este un secret. În Arad mai sunt, în prezent, 7.168 de garaje, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei.
Fără economii
Deşi la licitaţie s-au prezentat două firme interesate, Municiplitatea nu a reuşit să facă economii în urma licitaţiei. Contractul a fost atribuit la aceeaşi valoare pe care specialiştii Primăriei au estimat-o inţial: 84.033 lei – echivalentul a 20.000 euro. Câştigătorul licitaţiei este firma arădeană S.C. TANSSAM S.R.L.
Pentru operativitate
Potrivit informaţiilor furnizate de Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, semnarea acestui contract a fost impusă de faptul că „în momentul în care avem construcţii ilegale, să nu trebuiască să aşteptăm trei luni, ca să organizăm licitaţia şi să atribuim contractul. În acest contract nu sunt incluse doar garajele, ci şi gheretele ilegale şi alte construcţii. În general, oamenii dacă sunt somaţi îşi desfac singuri garajele”.
Deşeuri valorificate
Deşeurile de construcţii recuperabile vor fi transportate şi depozitate la sediul firmei plătite de Primărie, pentru o perioadă ce urmează să fie stabilită prin contract, urmând ca, mai apoi, materialele să fie vândute la o unitate de achiziţie deşeuri feroase şi neferoase.
Pentru cărămizile sparte şi moloz (deşeurile nerecuperabile care vor fi transportate şi depozitate la rampa ecologică de deşeuri a municipiului Arad) se vor plăti tarifele de depozitare aflate în vigoare.
Demolări totale
În ce priveşte lucrările de demolare a construcţiilor, „în proporţie de 90%, acestea vor fi demolări totale, fără protejarea structurilor primare”, se precizează în documentaţie.
S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!