ARAD. Așa cum anunța vineri într-o conferință de presă, primarul Călin Bibarț a venit luni, în fața consilierilor locali cu un proiect de hotărâre care să confințească soluția găsită pentru ca elevii de la Pedagogic să nu mai fie nevoiți să urmeze cursuri pe două schimburi.
Deocamdată, o parte dintre clasele de la Pedagogic se vor muta în imobilul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, unde municipalitatea plătește chirie și unde au fost mutați elevii de la Ghiba Birta, pe timpul renovărilor. Cum spațiul s-a eliberat de curând, se va face mutarea cu Pedagogicul.
Doar că hotărârea CLM nu se referă doar la acestă „rezolvare”. Scopul final este atribuirea către Colegiul Pedagogic a unui corp de clădire care aparține Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” și pentru care conducerea Preparandiei face lobby de multă vreme.
Deocamdată, conducerea Liceului Tehnologic a reușit să țină piept demersurilor repetate, astfel că cel puțin încă un an nu se va face această mutare. De altfel, directorul Liceului Tehnologic, Emanuela Leahu, a luat cuvântul în ședința CLM pentru a explica ce ar însemna pentru elevii liceului pe care-l conducea, grăbirea acestor mutări:
„Am dorit să iau cuvântul pentru a-mi apărașcoala și elevii. De ani de zile ajutăm școlile care au nevoie de spații și am fost întotdeauna deschiși și pentru Pedagogic și pentru Liceul Penticostal, căruia i-am cedat 8 săli de clasă. Ceea ce solicită acum Colegiul Pedagogic este corpul A, unde avem șapte cabinete tehnice care ne sunt necesare pentru desfășurarea procesului de învățământ. Când va pleca de aici Liceul Penticostal, putem să le dăm spațiul celor de la Pedagogic. Suntem dispuși la colaborare, dar vrem să se țină cont și de părerea noastră, vrem să acordați șanse egale și elevilor noștri. Sigur că sunt elevi din medii mai defavorizate, dar acesta nu înseamnă că merită mai puțin.”
Intervenția directoarei nu a fost pe placul edilului local care a intervenit:
„Văd că apărăm copiii de copiii și școala de școală. Până la urmă este important să mai lăsăm orgoliile la o parte și să gândim în interesul elevilor.”
Ce spune hotărârea
„Spațiile menționate la aliniatul 1 (parter, având în componență 6 săli, etaj, având în componență 10 săli) vor fi puse la dispoziția Colegiului Național <Preparandia – Dimitrie Țichindeal> Arad începând cu anul școlar 2024 – 2025, dar numai după relocarea activității didactice a Liceului Penticostal Arad într-un spațiu pus la dispoziție de Consiliul Local al Municipiului Arad. Pentru desfășurarea activității de învățământ aferent anului școlar 2023-2024 va fi pus la dispoziția Colegiul Național <Preparandia – Dimitrie Țichindeal> Arad spațiul situat pe strada Mihai Eminescu nr. 15.”
Pentru a se asigura că elevii de la Vlaicu nu vor fi scoși afară pe nepusă masă, consilierul USR Codrin Vlad a făcut câteva amendamente la proiectul de hotărâre: * diminuarea numărului claselor de la parter de la 6 la 4; * CLM să asigure relocarea cabinerelor/laboratoarelor din corpul A pe cheltuiala bugetului local; * spațiile menționate să fie puse la dispoziția celor de la Pedagogic doar după relocarea activității Liceului Penticostal într-un spațiu pus la dispoziție de CLM.
Citește și:
Trimite articolul
XO soluție cât se poate de proastă și păguboasă, materializată printr-un proiect HCLM scos mișelește în regim de urgență. Care era urgența să fie luat dreptul de administrare asupra clădirii emblematice a Liceului Vlaicu nu înțelege nimeni, mai ales că Peda oricum nu va putea ocupa spațiile de acolo decât după plecarea Liceului Penticostal. Aceiași consilieri au votat nu demult o altă HCLM prin care parafau Consorțiul dintre Vlaicu și Liceul Penticostal pe o durată de minim 3ani (care prevedea printre altele și alocarea de spații școlare Liceului Penticostal). Pentru Liceul Penticostal s-au renovat și alocat clase la Vlaicu în ideea că vor rămâne aici o perioadă. Acuma s-a trezit Bibi (în regim de urgență și joacă ping pong cu toată lumea. Nu mai contează munca depusă, nu mai contează banii alocați, nu mai contează laboratoarele de la Vlaicu din corpul A care vor fi decimate, nu contează copiii de la Vlaicu, nici cei de la Liceul Penticostal – contează să fie mulțumiți părinții de la Peda în frunte cu dl. Haiduc (“care trebuia ajutat”).
Iar în ședința de azi domnul Bibi are tupeul să dezinformeze pe toată lumea spunând că Liceul Vlaicu a fost de acord să-i cedeze d-lui Haiduc corpul A de clădire.
-
Pe de alta parte Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” nu ar trebui sa existe, avand in vedere rezultatele de la Bacalaureat.
-
Vorbesti aiurea să nu taci. Liceul Vlaicu are si scoala profesională unde nu există BAC,se dă examen de absolvire și promovabilitatea este 100%. Are școala postliceală. Compari mere cu pere. Aveti un fix cu BAC-ul. Și vă mai spun ceva (deși aș avea foarte multe de spus)…Verificați rezultatele de la evaluarea națională de anul ăsta la Peda(cel puțin 30% au note sub 7). Gimnaziul nu strălucește la Peda…
Da au rezultate f. bune doar la BAC (și asta pentru că adună, prin sistemul de admitere, elevi buni și foarte buni formați în toate școlile din Arad). Ponderea mare o dețin elevii de pregătitoare, primar, gimnazial. Iar rezultatele excepționale se referă doar la BAC. Nu sunt cu nimic mai grozavi elevii din gimnaziul de la Peda față de cei din alte școli de cartier. Dar hai să ne înghesuim la Peda…..și dacă nu avem loc, distrugem laboratoarele vecinilor care și așa nu mai contează…sunt un “morman de fier vechi” sau mă rog după mintea ta…ar trebui să dispară
-
Clar penticostal exista dupa o anumita denumire penta si costal cea ce inseamna pedagocic si a invata impreuna daca va convine veniti la bna humanitas in zabrani.