ARAD. Zonă de agrement pe aproape cinci hectare, în zona Micălaca 300. Investiţia ce se va realiza pe malul Mureşului prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete și parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu și gazon pentru care se va asigura un sistem de irigaţii.
Miercuri, 14 iulie, s-a făcut un pas înainte pentru ca toate acestea să se transforme în realitate. Primarul Călin Bibarț a semnat contractul de lucrări pentru „Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”. Valoarea contractului este de 7,5 milioane de lei (TVA inclus), iar executantul lucrărilor, SC Ama House SRL are la dispoziție 12 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru a transforma terenul viran într-o zonă de agrement. Noul parc va fi amenajat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa 4.
Potrivit municipalităţii, în prezent, terenul figurează în Registrul Spațiilor verzi ca neproductiv, deoarece în ultimii ani, aici s-au depozitat necontrolat moloz și alte deșeuri din construcții. De asemenea, pe amplasament s-a dezvoltat vegetația în mod haotic. „Datorită amplasării în imediata apropiere a cartierului Micălaca 300, amenajarea și revitalizarea acestui teren a fost considerată de administrația locală drept o oportunitate de a crea spații de agrement pentru locuitorii din zonă și nu numai” – transmite Primăria.
Edilul Călin Bibarţ promite că lucrările vor începe curând „şi mă voi asigura personal de respectarea calității acestora”.
Trimite articolul
XAr fi util sa fie lăsați arborii mai mari ce asigura umbra;pana ce vor creste cei plantați vor trece ani și ani.
Asa, radeti pomii aia batrani, ultima oaza verde din aradul asta mizerabil, si faceti gratare pentru ragaitorii de bere din micalaca. Iesiti naibii prin vestul europei sa mai vedeti civilizatie! Unde naiba se mai monteaza gratar in parc! Asa-i cand lasi orasul pe mana unui padurar de la tara care a vazut maxim de lux in turcia la allinclusive.
După ce s-au construit lacul,terenurile de sport.parcurile etc din zona mărului iată ca se încep furtunos lucrările în zona diametral opusa.Baftalo
Nu e zona inundabila!
Pe mărului când se începe?
-
Pe Marului au terminat deja.
E bine dacă-i în zona dig mal ,când vin apele mari se duc mai usor,milioanele pe apa sambetei.Probabil ca nu ar fi prima data.Problema va fi ca se vor duce si materialele puse acolo,ca deșeuri poluante transportate de ape.
-
După mintea și logica ta, nici pe Faleza Mureș nu ar fi trebuit să se pună nimic, nu? E același lucru, aceeași zonă până la digul de protecție. Hai să lasăm bălării și să ne uităm de pe pod când creste apa
-
E una sa intretini curat și alta sa faci tot felul de construcții legal interzise în acea zona.Ca s-a obținut derogare cu intervenții de la apele romane,dacă așa ceva exista peste lege.În al 2 lea rand nu e vorba de banii tai din buzunar pe care poți sa ți-i expui,e vorba de banii publici ce sunt expuși riscului calamitatilor.
-
Daca si acest parc va fi fara pomi mari care sa tina umbra, cam cum este acum, o sa fie extraodrinar. Sa vina spuma aradului sa stea in parcurile nou create, sa vedem unde vor sta la umbra. IQ colectiv in insitutiile statului ii sub zero. In momentul de fata cand te plimbi pe poteca de langa mal zici ca nu esti in Arad. Asa cum ii ea cu gunoaie, cu boschetari, cum zic si altii ii o oaza verde. Era suficient daca se intretine ceea ce este existent acum. In schimb voi creati parcuri noi, si nici pe cele existente nu sunteti in stare sa le intretineti. Arbustii de prin parcurile existente zici ca lea-ti toaletat cu coasa. Te doare mintea.
A crescut pretul lemnului cu 80%, deci au pus ochii pe pomii aia care probabil a peste 50 -60 de ani .. vor sa planteze altii noi in locul lor.. adica le trebe masa lemnoasa, mai pe romaneste. Inca o data, luati exemplu de la Oradea, mereti si beliti ochii acolo, sa vedeti ce frumos se poate amenaza malul unui rau, fara sa distrugeti pomii!!!
Ar trebui un proiect si pt zona de la podul CFR spre fosta balastiera Micalaca si campul viran din bucla de cale ferata tot din acea zonă.
Da, nici nu ma mir. La taiat pomi sunteti primii. Mai bine lasati asa cum este, ca de lucrari marca pnl ne-am saturat.
Sigur e bine ca se amenajeaza dar nu trebuiau taiati pomii aceea batrani, aveau rolul lor acolo.
E foarte trist ce se intampla.