Secția Piadtrie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost reabilitată, iar acum pentru că lucrările au fost finalizate a fost făcută și slujba de sfințire a locației. Alături de părintele Necula, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a participat la acest moment, reabilitatea secției Pediatrie 1 fiind un proiect de suflet al Asociației „Cetatea Voluntarilor”.
Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a apreciat modul în care, în Arad, comunitatea arădeană funcționează: „Astăzi, după doi ani de zile, putem spune că avem o picătură într-un ocean. Avem nevoie de această Asociație, care trebuie să adune în jurul ei energii, oameni frumoși ca dumneavoastră. Și să dăm secțiilor culoare și frumusețe acestor spați”.
Părintele Constantin Necula a apreciat modul în care Cetatea, voluntarii și oamenii Aradului au înțeles să se implice în acest proiect. „A spus foarte bine ÎPS când a cerut ca îngerii păzitori să ajute aceste secții speciale, în care se vorbește puțin, se plânge mult și se suferă pe măsură. Vă mulțumesc că ați dovedit că medicina din Arad are față umană. M-am gândit că aceste investiții sunt pentru copiii cuminți, care nu visau astfel de condiții, dar este o secție construită și pentru generațiile viitoare. Sigur, trebuie să ai pentru asta cavaleri în Cetate , ca să poată face voluntariatul necesar, sigur că trebuie să ai sprijinul oamenilor. Dumnezeu Lucrează prin oameni”, a punctat părintele Necula.
Rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a declarat: „Pentru mine este un moment de încărcătură emoțională specială. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și dăruiți comunității arădene, dar să nu uităm că aceste investiții se adresează în primul rând copiilor. Îmi doresc ca, prin calitatea doamnei doctor Ciurea, șef de secție la Pediatrie 1, dar și a tuturor celor care lucrează în cadrul SCJUA, medicina arădeană să meargă mai departe”.
Șeful secției Pediatrie 1, dr. Bojița Ciurea a avut o frumoasă intervenție, vorbind, la rândul său, de apropierea de Dumnezeu: „De multe ori, să știți, că atunci când nu mai aveam ieșire, le rugam pe mămici să aducă preotul, să facă o sfințire și, ca prin minune, totul se rezolva. De fiecare dată, dar nu singuri!”
Trimite articolul
Xbun dar de ce un sobor de numai 6 preoti la aceasta sfintire nu-s cam putini?
După câte știu, omul sfințește locul și nu popa
-
nu te-ai prins ca cineva face misto mă omule?
ca erau acolo mai multi popi decat personalul sectieiââââââ
Felicitari Asociatia Cetatea Voluntarilor!
mandri ca suntem ARADENI!
oameni faini cu sufet
Era Chiar ASa de necesar? Fara sfintire Nu se putea?
Pare comică situația…intr-un loc în care năzuința pacienților si a cadrelor medicale ar trebui să fie știinta, nu supersțițiile medievale.
-
ai dreptate azi si daca se pune o banca in parc vin mai multi preoti sa o sfinteascacu apa din galeata lor
Gata! M-am liniștit, de azi sisitemul funcționează ca la carte, Casa de Sănătate nu mai are probleme de finanțare și infecțiile din spitale au dispărut. Ce ne-am face fără popi
Ceea ce e cert e ca si daca nu ajuta sigur nu are efecte secundare adverse spre deosebire de actiunile celor care ar fi trebuit sa creada doar in stiinta si sa respecte un juramant au ales sa se vanda celor pe care nu numai biserica ar putea sa-i declare “satana”
E bine cá se invatá copii cu Mercedes-urile, ce mai…
Cat a fost onorariul “sfintiri”?
-
Oricat ar fi fost, suntem o țară orientală, după cum manifestăm.
Ala-i de sfinti, tocmai ce am iesit cu micuta de 5 luni internata la pediatrie 1, dorm mamele cu copii afara pe hol ca, cei de la Minister din Noiembrie 2023 si pana azi 12.01.2024 nu sunt in stare sa dea drumul la avize! Degeaba avem cladiri facute de persoane fizice si juridice ca statul sta si doarme si copii nostri sufera si stau cate 3-4 in salon de 1 persoana. Jalnic!