ARAD. A plecat dintre noi un păstor de suflete, profesorul Ioan Godea, om care ar mai fi scris mult pentru parcurgerea drumului sinuos printre actele de importanţă culturală.
Îl cinstim ca autor al mai multor lucrări de importanţă istorică, ca istoric, autor de monografii, luptător pentru păstrarea viabilă a patrimoniului nostru.
Trei lucrări de importanţă, pe lângă altele, atribuite: ,,Târgul de fete de la Găina”, ,,Monografia satului Lunca Teuz” şi ,,Canalul Morilor”, ar fi suficiente pentru a-l păstra viu în inimile noastre, pentru a-l aşeza printre oamenii de cultură ai judeţului nostru.
Cercetător şi muzeograf şi-a dat aportul deplin în cadrul muzeelor din Timişoara şi Oradea. Profesorul universitar doctor Ioan Godea, fost director al Muzeului Satului Bucureşti şi al Muzeului de Artă Populară din Montreal (Canada) a murit la vârsta la 71 de ani.
S-a născut în Mocirla, satul lui Vasile Goldiş, continuându-l parcă pe acesta, înscriindu-se printre oamenii importanţi pe care i-a dat ţării satul acesta izolat de lume, dar cu oameni harnici, înţelepţi şi la înălţime, din punct de vedere spiritual.
Ioan Godea
Ioan Godea s-a născut în 16 iunie 1943. A absolvit Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie-Filosofie în 1963, iar între 1973 şi 1976 a urmat cursuri doctorale la Institutul de Istoria Artei din Bucureşti. A fost profesor de istorie, muzeolog, director la diferite muzee, conducător de doctorat, participant la congrese, expoziţii şi sesiuni ştiinţifice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!