Odată finalizată repartizarea computerizată a candidaților, urmează un pas simplu, însă extrem de important: înscrierea la liceul în care a fost repartizat un candidat. În lipsa acestui lucru, ce trebuie făcut între 15 și 18 iulie 2019, candidații vor pierde locul câștigat prin repartizarea computerizată.
REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN ARAD
Primele zece specializări din județ, după ultima medie admisă, sunt Științe ale Naturii bilingv engleză de la Colegiul Național „Moise Nicoară” – ultima medie 9,12, Mate-info de la aceeași instituție – ultima medie 8,92, Mate-info de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” – ultima medie 8,86, Științe ale Naturii de la „Moise” – ultima medie 8,86, Științe ale Naturii de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” – ultima medie 8,38, Filologie bilingv engleză de la „Țichindeal” – ultima medie 8,35, Filologie de la „Moise” – ultima medie 8,24, Științe ale Naturii de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” – ultima medie 8,24, Mate-info de la „Goldiș” – ultima medie 7,76 și Filologie bilingv engleză de la „Goldiș” – 7,75.
Singurele rămase cu ultima medie de admitere peste șapte sunt unele specializări de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad, Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Colegiul „Csiky Gergely” Arad, Liceul Teoretic Sebiș și Colegiul Economic Arad.
La capătul listei
În celălalt capăt al listei sunt specializările Turism și alimentație în limba maghiară, de la Colegiul „Csiky Gergely” – ultima medie 2,65, Mecanică de la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana – ultima medie 2,61, Mecanică de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad – ultima medie 2,41, Mecanică de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad – ultima medie 2,31 și Științe ale Naturii de la Liceul Teoretic Cermei – ultima medie 2,29.
Peste 700 fără admitere
Dacă în ierarhia județeană apăreau 2.880 de elevi, s-au înscris la liceu doar 2.262 de candidați, din care 113 nu au fost repartizați. Astfel, peste 730 de tineri au „rămas pe dinafară”. Nerepartizați rămân candidații care nu au loc la nici una dintre opțiunile exprimate pe fișa de înscriere, aceștia urmând să fie repartizați într-o sesiune ulterioară, organizată doar pentru locurile rămase libere – conform datelor de pe site-ul Ministerului, au rămas libere în Arad 91 de locuri, dintre care 39 în municipiu și restul în Gurahonț, Curtici, Sântana, Beliu, Vinga, Nădlac și Cermei. Situația nerepartizării unui candidat care a completat fișa apare atunci când opțiunile exprimate de către acesta pe fișa de înscriere au fost ocupate de alți candidați care au medii mai mari.
Din alte județe
De asemenea, au fost și 17 candidați din alte județe care au optat pentru instituții de învățământ din Arad, cea mai mare medie fiind 9,77, a unei eleve din Baia Mare, care a fost admisă la „Moise Nicoară”. Ceilalți candidați provin din Timiș, București, Hunedoara, Covasna, Călărași, Bihor, Maramureș, Alba, Mehedinți și Neamț.
Absolvenții de zece
În ceea ce-i privește pe cei doi absolvenți de gimnaziu care au fost repartizați cu media zece, aceștia își vor continua studiile la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” și la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad.
Urmează înscrierea la liceu!
Odată finalizată repartizarea computerizată a candidaților, urmează un pas simplu, însă extrem de important: înscrierea la liceul în care a fost repartizat un candidat. În lipsa acestui lucru, ce trebuie făcut între 15 și 18 iulie 2019, candidații vor pierde locul câștigat prin repartizarea computerizată. Înscrierea la liceu presupune depunerea unui dosar de înscriere, la secretariatul instituției în care copilul a fost admis. Dosarul trebuie să conțină cererea de înscriere (primită de la fața locului) cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere al elevului, adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională (se ridică de la școala absolvită de elev), foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu media generală notată (se ridică de la școala absolvită de elev), respectiv fișa medicală a elevului (se ridică de la școala absolvită de elev).
Citiți principiile noastre de moderare aici!