Aproximativ jumătate din angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost (vor fi) recompensaţi cu câte 2.500 de lei pentru fiecare din cele două luni cât a fost stare de urgenţă. Desigur, e vorba de cadrele medicale „din linia întâi” care au lucrat în mod direct cu pacienții confirmați cu noul coronavirus.
Numai în luna aprilie, 1.073 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au beneficiat de stimulentul de risc acordat de guvern. Printre aceştia se numără: 516 asistenţi medicali, 293 de medici, 182 de infirmiere, 60 brancardieri, 9 moaşe etc. Suma totală alocată pe aprilie a fost de 2.682.500 de lei. Banii au intrat în posesia beneficiarilor în 12 iunie. În ceea ce priveşte acordarea stimulentului financiar pe luna mai, plăţile ar urma să se facă în 30 iunie.
Şi la Ineu
Şi la Spitalul Orăşenesc din Ineu – desemnat „spital suport COVID” pe perioada stării de urgenţă – s-a acordat stimulentul de risc pentru lunile aprilie şi mai. În aprilie au fost 89 de beneficiari, iar în mai – 95. Efortul financiar pentru acoperirea sprijinului financiar s-a ridicat la 222.500 de lei în aprilie, respectiv 237.500 în luna mai.
Cadrul legal
Acordarea stimulentului de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună este prevăzută în Ordonanța de urgență 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului, pe perioada stării de urgență. Sprijinul financiar se acordă „pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacientilor infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, dupa caz, de la bugetul de stat”.
Banii acordaţi de Guvern urmează să fie recuperaţi în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.
2.250 de lei, net
Din stimulentul de 2.500 de lei, sumă brută, nu sunt oprite contribuţii sociale sau de sănătate, ci doar impozitul pe venit de 10%, ceea ce înseamnă că suma netă primită de fiecare angajat este de 2.250 de lei.
Trimite articolul
XPăcat ca uni au uitat de Smurd NADLAC care a deservit vămile PCTF 1 și PCTF 2 unde in aceasta perioada au tranzitat milioane de cetățeni,sute de intervenții,zeci de suspecți și confirmați și bineînțeles nimeni nu susține realitatea ca SMURD NADLAC ar face parte din linia întâi.HAI CU ROMÂNIA NORMALA.
-
Ciudat, că nu am văzut nici un SMURD pe acolo. Doar elicopterul în ziua când a murit bătrâna aceea, la Nădlac 2, dar și atunci a ajuns să constate decesul.
Le da orice, numai sa accepte noi si noi cazuri false de covid ! Ca romanul, de la vladica la opinca, este sarac si lacom ! Poti sa-l cumperi pe orice…..
Nu-i stres ca ii Werner Orban Falconeti și Gașca lor de normali in linia întâi trăiască covidul in iei
Oare s-au dat pt. 2 luni, nu cumva doar pt. una, poate numai în comunicate
Minciuni, nu sa bagat nimica astazi in 30