ARAD. În lunile august și septembrie s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, sub egida Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, proiectul pilot al Arhiepiscopiei Aradului și Universității de Vest „Vasile Goldiș‟ din Arad cu titlul „Să ne fie spre folos. Familii fără frici – sfaturi pentru copii și părinți”. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 7 săptămâni, în Parohia Ortodoxă Arad Pasaj, păstorită de părintele Petru Ursulescu, responsabil de proiect și a constat în susținerea unor miniateliere despre patologia copilului susținute de medici pediatri.
Coordonatorii proiectului au fost Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și Prof. Univ. Dr. Coralia Adina Cotoraci – Rector, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș‟ din Arad.
Cele 7 prelegeri susținute sub formă de prezentări Power Point au vizat următoarele teme: Pediatrul ideal – realitate sau himera forumurilor de părinți; Infecția cu Coronavirus la copil- ce știm până acum; Febra – prieten sau dușman?; Antibioticele la copil – pro și contra; Urgențe alergologice la copil – șocul anafilactic; Sertarul cu medicamente de acasă – mit sau necesitate?; Abordarea integrativă a creșterii imunității la copil. Miniatelierele au constat în prelegeri de 10-15 minute, urmate de întrebări și discuții, urmărind creșterea coeziunii între preoți-medici-comunitate în pastorația copilului. Părinții au cerut sfaturi legate de creștere, dezvoltare, alimentație, educația copiilor, dar și despre anumite simptome sau boli.
Temele au fost susținute de către o echipă de medici specialiști pediatri, cadre universitare ale Universității de Vest „Vasile Goldiș‟ din Arad, Dr. Carmen Stănculeț, Dr. Claudia Roman, precum și de medicii rezidenți Pediatrie – Centrul Universitar Arad – Dr. Sânziana Florea, Dr. Daciana David, Dr. Daiana Bozgan, Dr. Roxana Hreniuc. Echipa de medici a fost coordonată de Ș.L. Dr. Simona Dumitra, al doilea responsabil de proiect.
Acest eveniment a fost conceput cu intenția de a o crea o legătură între preoți – medici – comunitate în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor. Nădăjduim și pe viitor la intensificarea colaborării dintre doctorii de suflete și cei de trupuri spre slava lui Dumnezeu și sănătatea tuturor!
Trimite articolul
XAdresa exacta a acestei Parohii Ortodoxe Arad Pasaj o dati totusi ? Poate suntem interesati sa il contactam direct pe parintele
-
Pe strada Udrea în clădirea Liceului Național de Informatică, fost Iuliu Maniu, fost Industrial nr. 2 este situată capela.
-
Fotografie de la adresa respectiva In spatele Liceului de informatica Str Udrea
In link-ul respectiv exista si numarul de telefon al parintelui.
Felicitari Arhiepiscopiei Aradului si echipei de doctori pentru acest eveniment binevenit.
Sugerez ca pe viitor astfel de evenimente sa fie organizate in locatii centrale, de exemplu in una din incaperile sociale ale Catedralei Ortodoxe noi de la Podgoria.
Deasemenea, astfel de evenimente ar trebui aduse la cunostinta familiilor cu mai mult timp innainte si prin anunturi sau afise postate in mai multe locuri publice din oras, inclusiv in zonele de afisaj ale bisericilor ortodoxe de pe raza Aradului si chiar a judetului.
Sunt multe familii tinere cu copii mici care nu au stiut de aceste conferinte si care ar fi beneficiat extraordinar prin participarea la un astfel de eveniment deosebit.
-
Mai Mihai ia spune-ne tu
la adunarile astea fara de care nu se poate /se pare/,se mai baga aceeasi lingurita din gura in gura la credinciosi sau ba? nu conteaza daca unii au boli infectioase sau nu
se pot pupa niste racle cu moaste ori sticla de pe icoane sau ba?
participa si vreunul care e infectat si nu stie pt ca e asimptomatic si ii ”fericeste” si pe altii?
Asta ca sa stim !
Si se mai mira unii ca se cere sistarea unor asemenea activitati in aceasta pandemie…! Wow!-
@ “@M” – un pic mai multa coerenta in exprimare se poate?…altfel esti pe langa subiect, evenimentul asta nu are nimic de-aface cu Sf Liturghie. Legat de ceea ce te referi tu, fiecare e liber sa procedeze cum crede de cuvinta, nu te forteaza nimeni sa participi.
-
Văd in poză o distantare socială ca la carte. Bravo ! ” Felicitări ” preotului in cauză !
credinta sau religia ori care ar fi ea poate bate legea? Intreb nu dau cu parul !
Poate ne explică preotul din imagine de unde a facut rost de asemenea mască INVIZIBILĂ…….! Să putem si noi restul lumii să cumpărăm asa ceva!
daca o ajuns biserica sa predea sanatate si parenting….ii clar…