ARAD. Violenţa umanǎ este un fenomen complex. Violenţa şcolarǎ este doar una din manifestǎrile violenţei cotidiene. Nu putem nega faptul cǎ şcoala se confruntǎ deseori cu situaţii care pun în pericol siguranţa celor implicaţi în procesul educaţional, fie ei elevi sau profesori.
Ziua Internaţionalǎ a non-violenţei în şcoli a fost marcată la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad printr-o serie de activitǎţi specifice, menite sǎ conştientizeze elevii cu privire la existenţa fenomenului numit „violenţǎ” în mediul şcolar şi, implicit, sǎ dezvolte la elevi dorinţa de prevenire şi diminuare a comportamentelor agresive.
Activitatea s-a desfǎşurat pe parcursul a douǎ zile( la sfărşitul săptămânii trecute). Sala festivǎ a liceului a gǎzduit, grupuri de elevi care au dezbǎtut studii de caz, au cǎutat soluţii la situaţii imaginare şi în acelaşi timp foarte familiare lor. De asemenea, s-au aplicat chestionare cu privire la comportamentul agresiv al elevilor şi profesorilor şi s-au realizat afişe tematice. Toate acestea sub coordonarea prof. psiholog Rodica David, prof. Roxana Vlad şi Adelina Iuhasz, cu acordul şi susţinerea director prof. Michaela Borza şi a director adjunct prof. Petru Orodan.
Este, după cum ni s-a spus, prima dintr-o serie de activitǎţi ce urmeazǎ a fi realizate pe perioada semestrului al II-lea, în cadrul Proiectului Educaţional „Stop Violenţei”, dezvoltat în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentarǎ Arad (care a derulat, în paralel, activitǎţi coordonate de prof. Lavinia Pop.
„Proiectul nostru urmǎreşte implicarea unui numǎr cât mai mare de elevi” (Rodica David)
Citiți principiile noastre de moderare aici!