Totuşi, avem şi puncte slabe, chiar cele mai importante în ceea ce priveşte piaţa muncii. Cel mai îngrijorător este faptul că asistăm la fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, care este accentuat.
În plus, sporul natural este negativ. În ceea ce priveşte nivelul de venituri, Aradul se situează pe la mijlocul clasamentului naţional, cu un salariu mediu net de doar 2.611 lei. În plus, un procent semnificativ din numărul șomerilor neindemnizaţi nu deţin nivelul minim obligatoriu de studii astfel încât nu se pot înscrie la cursuri de calificare, iar o altă problemă mare este reprezentată de faptul că personalul apt de muncă are o pregătire inferioară față de cerințele pieței.
Cei care au întocmit Strategia de Dezvoltare a Judeţului Arad vin şi cu posibile reglementări, ale situaţiei, dar care sunt timide faţă de fondul problemei. Printre soluţii ar fi adoptarea de măsuri și campanii de sensibilizare a angajatorilor în vederea îmbunătățirii percepției acestora asupra persoanelor care provin din comunități marginalizate. O altă oportunitate ar fi încheierea de parteneriate cu operatorii economici cu scopul implementării de proiecte integrate care să vizeze pregătirea și dezvoltarea resurselor umane în domeniile în care există nevoie de resursă umană calificată.
Trimite articolul
XAm stiut asta din totdeauna pe baza observatiilor directe…. aradul e plin de oameni fara un minim de pregaire profesionala -dar au scoala vietii….de borfas – apoi e judetul din tara unde exista cei mai multi oameni care indeplinesc cumulativ urmatoarele caracteristici: Nu muncesc niciunde, nu primesc somaj, nu platesc impozite, nu cer ajutoare sociale, nu au nimic pe numele lor, nu justifica nici un venit, nu desfasoara nici o activitate oficiala, dar cu toate astea traiesc foarte bine.
-
De unde le-ai scos statisticile astea? Sau esti si tu unul dintr-astia care noaptea nu au somn ,ci intocmesc statistici pitoresti?
Adica,aradeanul lucra mult si prost platit.Asta e concluzia si multinationalele sunt partase la nivelul de trai al aradenilor cu toate ca sunt locomotiva industriei in Arad.
Trebuie făcută distincția între venit și salar! Aradul este printre cele mai dezvoltate județe pe sectorul transporturi! Un procent important dintre angajati sunt șoferi care pe lângă salariul , cei drept minim pe economie, au diurna între 1000-2500 euro lunar! Statistic coboară mult salariul mediu dar dacă s-ar calcula venitul , ar creste considerabil!
Multumim liniei directoare a partidului ce conduce Aradul de ceva vreme, gandire de epoca de piatra; ” salarii mici sa vina investitorii”
Așa este peste tot în mediul rural , nu este nimic nou !
-
Dar ce ‘mediu’ rual din romanica toase Robustu are: gara, filarmonica, teatru, primarie, colegii (Moise, ghiba, Pedagocic, economic, etc.), bulevard, tramvaie cu tehnologie siemens ca si Aradul? Astept un raspuns concret si urgent toase Robustu@!@@@@