ARAD. Samuel Caba, președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, atrage atenția că „la doar două săptămâni de la Ziua Internațională a Non-Violenței în Școli, Inspectoratul de Poliție Județean Arad a transmis bilanțul activității din 2022, incluzând în acesta și siguranța, sau mai bine spus, lipsa ei, în scolile din Arad”.
Citând datele transmise de către IPJ Arad, Caba arată că „în anul școlar 2021-2022, în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a acestora din județul Arad, au fost comise un număr de 17 infracţiuni, din care nouă loviri sau alte violenţe, trei furturi, două fapte de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și infracțiuni de altă natură”.
„ARCD vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că, deși în mod oficial cazurile par a fi izolate, violența în școli este adesea acceptată și neraportată, ceea ce duce la un număr real exponențial mai mare de infracțuni, iar cauzele nu sunt identificate și în acest fel nici tratate.
Statisticile arată că 73% dintre elevi au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar, 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor și 3 din 10 sunt amenințați cu bătaia. Astfel, cifrele reale sunt mult mai înfiorătoare. Doar câteva campanii sporadice de conștientizare nu sunt de ajuns pentru a rări cazurile de violență în școli”, a declarat președintele ARCD, Samuel Caba.
În acest context ARCD a lansat un apel către autorități pentru a se implica mai mult prin parteneriate cu ONG-urile de specialitate precum și cu psihologi.
„Statul ar trebui să se implice mai mult în educație, practic în viitorul generației copiilor noștri, care par a-și pierde direcția prin comportamente pe care le consideră deja o normalitate. Consecințele acestor acțiuni trebuie să fie mai concrete, poliția nu poate fi singura instituție care realizează campanii de conștientizare. În același timp, ar trebui ca fiecare școală să aibă personal de specialitate pentru ajutorarea victimelor bullyingului, dar și a celor care se comportă astfel. Problema poate fi una de rădăcină inclusiv în cazul agresorilor, ei ajungând adesea să acționeze în acest fel în momentul în care și ei sunt/au fost abuzați la rândul lor”, concluzionează Samuel Caba.
Trimite articolul
X…iarasi pokemonul asta gretzos ??? se pricepe si la asta !!! cred ca plateste ptr aparitie ca in rest….cam nimic important cu adevarat !!! nu-L mai deranjati va rugam !!!
Andrea Pintea, ia-l acasa!