Laura Cheptănaru, Despina Barabaş, Laura Rus, Laura Lucuţa şi Adelin Vătăşescu – adică cei mai „pricepuţi sanitari” din Arad – au reprezentat cu succes filiala judeţeană de Cruce Roşie la faza naţională a concursului de sănătate şi prim ajutor, recent desfăşurată la Poiana Pinului, judeţul Buzău.
Membrii echipajului arădean – toţi, elevi ai Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” – au reuşit să obţină locul trei în competiţia la care au participat echipaje din 43 de judeţe. Şi au fost foarte aproape de a se clasa pe a doua poziţie, dacă ar fi câştigat barajul cu echipajul judeţului Alba – cu care ai noştri s-au aflat la egalitate de puncte după cele două probe ale concursului.
Cum a fost concursul? Ne spune Laura Cheptănaru, căpitanul echipajului arădean: „Faţă de fazele pe municipiu şi pe judeţ – unde am fost mult mai relaxaţi – aici a fost mai greu pentru că am avut mult mai mulţi concurenţi. Dar ne-am pregătit intens şi am reuşit să obţinem 9 din 10 puncte la teorie şi 47,75 puncte din 50 posibile la proba practică, clasându-ne pe locul trei.”
Asta în ciuda faptului că reprezentantul Aradului în juriul concursului – dr. Beniamin Dragoş, vicepreşedintele filialei judeţene de Cruce Roşie – le-a acordat arădenilor note mai mici decât ceilalţi membri ai juriului.
Performanţa sanitarilor de la „Ghiba Birta” a fost savurată la maximum atât de familiile lor, cât şi de colegii de liceu, de dascăli şi, nu în ultimul rând, de reprezentanţii filialei judeţene de Cruce Roşie. „Suntem mândri de realizarea lor, îi felicităm, dar totodată dorim să mulţumim cadrelor medicale, profesorilor care s-au ocupat de instruirea lor, voluntarilor filialei, Roxanei Ţica – cea care i-a pregătit înainte de plecare – şi, nu în ultimul rând domnului profesor Mihai Şopţ, instructor şi însoţitor de echipaj, sufletul acţiunilor din tabăra de la Poiana Pinului” – subliniază Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.
VOLUNTARI CR
De anul trecut, cei cinci „sanitari pricepuţi” sunt voluntari de Cruce Roşie, participând la acţiunile umanitare ale organizaţiei. „Poate să vină oricine să facă voluntariat. E important să ştii că poţi face ceva pentru ceilalţi. În general, fiecare se gândeşte numai la el, dar dacă ajunge într-o situaţie dificilă, e bucuros să îl ajute cineva. Noi vrem să ajutăm” – punctează Laura Rus.
D.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!