Arad. Avem parte de o vreme superbă, numai bună de lucrat, însă multe șantiere bat pasul pe loc. Din trei șantiere vizitate ieri, doar pe unul am găsit o mână de muncitori. Iar faptul ne face să ne întrebăm: Cum să fie terminate lucrările deschise în Arad dacă nu sunt muncitorii pe ele? Dar să revenim la vizita inopinată de ieri. Am decis să vizităm trei șantiere, toate din Micălaca, toate în cadrul megaproiectului de regenerare urbană, mai exact cele trei parcări de tip Fast Park din Micălaca, zona 500 și 300.
Șantierul, la „bronzat”
Primul șantier vizitat, unde nu am zărit țipenie de muncitor, este parcarea ce se va ridica în cartierul Micălaca – Zona 500, în zona străzilor Voinicilor și Pășunii. A fost ora 12:30, iar pauza de masă, precum știm de la vizitele anterioare, este între orele 13:00 și 14:00. După cum puteți vedea atât în fotografii, cât și în materialul video pe care vi-l punem la dispoziție, șantierul este părăsit, gardurile împrejmuiesc lucrarea, excavatoarele sunt parcate, iar muncitorii lipsă.
Un camion pe al doilea șantier
La nici zece minute distanță eram deja la cel de-al doilea șantier: parcarea de tip Fast Park, tot din cadrul megaproiectului de regenerare urbană, parcare ce se construiește între străzile Sighișoara și Zalău. Aici nu am zărit niciun muncitor pe șantier, ci doar un camion care descărca nisip. Totuși, aici, lucrarea este mult mai avansată față de primul șantier vizitat.
7 muncitori pe ultimul șantier
Ultimul șantier pe care l-am vizitat la 12:45 este tot o parcare de tip Fast Park, de această dată din Micălaca Zona 300, parcarea ce se construiește între străzile Alexandru P. Negură și B-dul Nicolae Titulescu. Aici, am zărit șapte muncitori și un camion. Cinci dintre muncitori i-am văzut echipați corespunzător și lucrând. Prea puțini, spunem noi, pentru trei șantiere!
În loc de concluzie
Se apropie toamna. Vine vremea rea. Dacă acum nu se lucrează, atunci sigur se va veni mai încolo cu scuze precum „vremea nu ne permite să avansăm cu lucrările”. Societatea care a câștigat licitația ar trebui să aibă, când dacă nu acum, mulți muncitori pe teren. Nu se întâmplă, însă, așa. De ce Primăria Municipiului Arad nu verifică mai abitir stadiul lucrărilor din oraș? De ce nu se trimit oameni care să constate săptămână de săptămână, zi de zi, cum se lucrează (vorbim aici și de calitate), sau cum nu se lucrează? De ce societățile contractate nu sunt penalizate pentru întârzieri? De ce sunt depășite termenele?
Citiți principiile noastre de moderare aici!