20 de proiecte ale instituții muzeale și/sau de cercetare care nu sunt în subordinea Ministerului Culturii și 13 proiecte ale unor instituții aflate în subordinea Ministerului vor fi finanțate anul acesta. Alte 23 de proiecte nu vor fi finanțate, după ce au primit un punctaj prea mic din partea Comisiei Naționale de Arheologie.
Județul Arad, reprezentat de Complexul Muzeal Arad, va primi 25 de mii de lei din partea Ministerului Culturii pentru continuarea cercetărilor aheologice la situl „Cetatea Veche – Sântana”, aceeași sumă primind-o și în 2022. Șantierul arheologic de la Sântana este singurul din partea de vest a țării finanțat anul acesta de București.
Cea mai mare sumă o vor primi șantierele arheologice Ulpia Traiana Sarmizegetusa (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), Situl Arheologic de la Baia (Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea), Cetatea Histria (Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”) și șantierul arheologic Micia (Muzeul Național de Istorie a României) – fiecare primind câte 50 de mii de lei. La celălalt capăt al listei se află șantierul arheologic Curtea Domnească din Târgoviște (Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște), care va primi doar 12.500 de lei.
Trimite articolul
Xdaca tot sapati puteti afla vestigii in tot Aradul cu judet cu tot si nu mai cladim nimic si nu mai avem terenuri cultivate . Da!
F bine ca se descopera….! Da vreo solutie sa “valorificam” aceste descoperiri….pe cand!? Ca asa numa, cu sapatu si distrus culturi agricole pt vreo carte, doua cu povesti si desene…. cam scump!
Acu e bine numai ca primăria sa ofere si vestita o mâncare naturala