Una dintre aceste ample activităţi o reprezintă Săptămâna conduitei ecologice, care a debutat azi, 11. aprilie 2011, cu a IV-a ediţie a Tărgului de Paşte.
Săptămâna conduitei ecologice, ajunsă la ediţia a VIII-a, este un program tematic ce implică aproape toată suflarea şcolii noastre în aproximativ 90 de activităţi ce au ca scop principal conştientizarea responsabilităţii fiecăruia dintre noi în relaţia cu mediul înconjurător, pentru formarea unui stil de viaţă sănătos. Coordonatorii programului sunt: prof. Petruşca Tămăşan – director; prof. Rodica Gui – director adjunct şi prof. învăţ. primar Diana Păun – consilier educativ.
Elevii şcolii, împreună cu profesorii lor sunt implicati în activităţi diverse, cum ar fi: plantarea de flori ori copaci în curtea şcolii ori în afara ei (pădurea Ceala); vizite la Staţia de Epurarea a Apei, excursii, drumeţii în Parcul Natural Lunca Mureşului; realizarea unor creaţii literare pe tema protecţiei mediului, a unor proiecte sau postere; participarea la concursuri pe teme ca “Adunarea selectivă a deşeurilor” şi multe, multe altele.
Dragi arădeni, îi veţi putea vedea pe elevii şcolii noastre şi la acţiuni de igienizare a parcurilor ori a spaţiilor verzi din cartierul Aurel Vlaicu, precum şi într-un Marş pentru sănătatea Pământului.
Saptămâna a debutat, cum am precizat mai sus, cu Târgul de Paşte – o acţiune impresionantă atât prin conţinutul ei cât şi prin numeroasa participare. Toţi prichindeii au decupat, au lipit, au pictat, au cântat, au decorat, au colorat, dar mai ales au zâmbit şi s-au împrietenit, pentru că, pe lângă elevii şcolii noastre au mai participat şi aproape 20 de alte instituţii şcolare din judeţul Arad, şi nu numai, precum şi Centrul de îngjire pentru persoanele vârstnice, Fundaţia Creştină RCE Speranţa Copiilor şi Teatrul Dollo.
Atelierele de lucru, expoziţiile cu vânzare, cântecele, dansurile, iepuraşii, ouăle încondeiate, felicitările, decoraţiunile ne-au amintit tuturor cât de aproape sunt Sărbătorile de Paşte şi cât de frumoase le putem face cu propriile mâini, dar mai ales cu propriile fapte, pentru că banii obţinuţi din aceste vânzări vor fi donaţi în scopuri caritabile.
Prof. Hirina Bianca le mulţumeşte astfel tuturor copiilor şi dascălilor acestora, gazde ori invitaţi, pentru deschiderea, dragostea şi gândurile bune cu care au venit azi la Târgul de Paşte, pentru lucrurile deosebite pe care le-au făcut, pentru bucuria pe care au adus-o fiecărui copil.
Prof. Loredana Bretfelean
Fasching la Scoala Generala „Aurel Vlaicu” Arad
Citiți principiile noastre de moderare aici!