Colegiul Economic Arad a organizat recent acțiunea „Sãptãmâna meseriilor” având ca scop promovarea învăţământului profesional. Activitatea face parte din programul național „2017 – Anul învãțãmântului profesional și tehnic în România” derulat de Ministerul Educației Naționale și Cercetãrii Știintifice și Centrul National pentru Dezvoltarea învãtãmântului Profesional și Tehnic (CNIDPT).
Evenimentul s-a adresat, în primul rând, viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a cărora le-a fost prezentată pe larg oferta școlară a colegiului pentru calificările profesionale de ospătar și bucătar, precum și oportunitățile de care pot beneficia, dacă vor alege să-și desăvârșească studiile la această unitate de învățământ.
Demonstrații practice
Pentru a schimba percepția și pentru a-i atrage pe tineri spre acest traseu de educație și formare profesională, actualii elevi, împreună cu profesorii de specialitate au demonstrat practic cum se desfășoară activitățile în cadrul laboratoarelor de bucătărie, de cofetărie și de tehnica servirii. Vizitatorii au putut admira și degusta din produsele realizate de colegii lor mai mari, dialogând cu aceștia despre activitățile didactice și extracurriculare care se desfășoară în cadrul colegiului.
Oferta educaţională a fost stabilită exclusiv în baza solicitărilor agenţilor economici, astfel încât fiecare elev are asigurat un loc de practică pe durata studiilor şi şanse crescute de angajare, după finalizarea celor trei ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!