Complexul Muzeal Arad a fost partener al Zibo Help România în organizarea evenimentului „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”.
Proiectul se află la prima ediţie iar obiectivele propuse de organizatori au avut în vedere conştientizarea părintilor privind pericolul TV şi internet-ului în educaţia şi formarea copiilor.
Toată săptămâna trecută, muzeul arădean a oferit un program educaţional divers în toate expoziţiile sale, de la vizite şi ghidaje gratuite până la întâlniri cu arheologi, istorici, critici de artă, etnografi şi restauratori.
În expoziţiile Complexului Muzeal Arad, s-au desfăşurat vizite şi activităţi educaţionale, la care s-au înscris copiii din 40 de grădiniţe şi şcolile din judeţul Arad. Preşcolarii şi elevii din ciclul primar şi gimnazial au avut ocazia să descopere tainele arheologiei într-o întâlnire cu arheologii, să participe la concursuri şi activităţi de tip „cu mâinile pe obiecte”, îndrumaţi de specialiştii muzeului. Vitrina cu poveşti a fost activitatea care a stârnit cel mai mult curiozitatea şi imaginatia elevilor faţă de obiectele din muzeu, iar poveştile scrise şi ilustrate de aceştia se află expuse „la arheologie”, până anul viitor. Elevii din clasele de liceu au fost invitaţi la o masa rotundă pe tema „Arad 1918 – locul unde s-a pregătit Unirea” şi teme legate de istoria comunismului. La ştiintele naturii atracţia au fost jocurile, concursul „Descoperă sunetele din natur”, desenele animate educative, dar şi prezentarea colecţiei de roci, minerale şi fosile a muzeului arădean. Expoziţia-eveniment „Centenar Nicolae Chirilovici” a fost vizitată de 500 de elevi, care au participat la activităţile organizate la Muzeul de artă: atelierele de restaurare lemn şi pictură. Organizate în premieră la muzeu, atelierele s-au bucurat de un mare succes în rândul elevilor şi profesorilor.
JA-V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!