”Dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore. De asemenea, pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea” – a declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.
“Mulțumim Asociației Dania, tinerilor antreprenori și tuturor celor care au contribuit la achiziționarea culoarelor de dezinfectare!” – transmite conducerea Spitalului Județean Arad.
Trimite articolul
XLaudabila intentia, mult mai practic cu lampi tip tub neon, decat cu LED, dar ar fi doua probleme:
1. Distrugerea particulei care produce SARS-Cov2 si care s-ar putea afla pe hainele medicilor nu se produce instantaneu; un studiu publicat in 2004 cu privire la distrugerea particulei generatoare de SARS-Cov (cel care a aparut cel din 2002) garanta distrugerea de abia dupa o expunere de 60 de minute cu o anume putere/cm2….
2. Expunerea repetata la UV-C a personalului poate creste incidenta de cancer de piele si provoca arsuri la nivelul pielii.
Oricum, laudabila intentia, doar sa nu uitam de expresia “drumul spre iad poate fi pavat cu intentii bune”.
-
Felicitari asociatiei si sponsorilor pentru acest gest frumos! Este corect ce spuneti, asta am scris si eu si alti cititori la primul articol despre aceste tunele. Persoanele care trec prin tunel stau prea putin acolo (15-30 secunde?) ca lumina UV-C sa aibe vreun efect asupra virusilor de pe imbracaminte sau asupra pielii oamenilor, insa pe de alta parte lumina respectiva dezinfecteaza tunelul in sine, interiorul tunelului fiind expus o perioada mult mai lunga (in continuu?) la lumina UV-C. Deci ideea in sine nu este rea. Lampile cu tub sunt si mai puternice si mai ieftine decat cele cu LED UV. LED-urile UV-C sunt si extrem de scumpe.
-
Da, intradevar, tuburile sunt mai ieftine, asa este. Dar cred ca, in locul acestui tunel, un dispozitiv mobil (nu automat, ci pur si simplu un stativ cu role), mutat la incheierea unei temporizari ar produce o dezinfectare adecvata saloanelor goale, holurilor, chiar ambulante, cantitatea generata de ozon fiind infima. Toate cele bune si sanatate.
-