ARAD. Arădenii au confirmat reducerea bugetului pentru aceste sărbători. După ce la nivel național au fost făcute mai multe sondaje privind bugetul pe care românii îl alocă în acest an sărbătorilor de iarnă, arădenii au fost provocați și ei de către aradon.ro să își spună părerea. Rezultatele confirmă că în acest an bugetul pentru sărbători este unul de criză.
Întrebați de aradon.ro ce buget alocă în acest an sărbătorilor de iarnă, arădenii au răspuns în proporție de 41,64% că se vor încadra sub 500 de lei. Între 500 și 1.000 de lei și-au alocat pentru Crăciun și Revelion 27,65% dintre arădeni, în timp ce 21,16% spun că ar putea să cheltuie chiar mai mult de 1.500 de lei. Cele mai puține opțiuni au fost pentru un buget cuprins între 1.000 și 1.500 de lei, doar 9,56% dintre respondenți alegând această variantă.
Datele obținute în urma acestui sondaj sunt cu atât mai relevante cu cât ele vin să confirme și sondajele făcute la nivel național. Potrivit unei analize realizate de BestJobs și citată de Mediafax, angajaţii români alocă un buget cu 40% mai mic decât anul trecut pentru cadourile pe care au în plan să le dăruiască de Crăciun prietenilor şi familiei. Mai exact, 52% spun că au alocat pentru acest Crăciun o sumă de bani de cel mult 300 lei, în timp ce mai mult de jumătate planificau în 2021 să aloce cel mult 500 de lei. În plus, 26% vor aloca între 301 şi 500 lei, 12% dăruiesc în valoare de 501-1.000 de lei, iar 10% nu au în plan să cumpere deloc cadouri anul acesta.
Patru români din 10 spun că planurile de Crăciun au fost date peste cap de majorările la facturile de curent și gaze și mai mult de o treime de creșterea prețurilor la alimente și că bugetul mediu este de aproximativ o mie de lei, în creștere cu 7% față de anul trecut. Datele au fost furnizate de FinZoom în parteneriat cu CEC Bank, subliniind și că 46,8% dintre respondenți au declarat că anul acesta vor avea mai puțini bani pentru cheltuielile de sărbători.
Printre principalele motive pentru reducerea cheltuielile de sărbători față de anul trecut se numără: creșterea prețurilor la utilități (gaze, electricitate, întreținere) – menționat de 40,3% dintre români, creșterea prețurilor la alimente – 34,6% și creșterea prețurilor la carburanți – 17,7%.
Trimite articolul
XEu am alocat tot atâta valoare pt Crăciun cât a alocat Biblia…. 0.
Dacă cineva îmi arată Crăciunul în Biblie, de anul ăsta am să sărbătoresc. Pentru cine e interesat de sărbătorile Biblice, este un întreg capitol dedicat sărbătorilor: Levitic cap. 23.
Să prăznuim dar sărbătorile lui Dumnezeu!
-
No a. Bine ma…I ar te ai trezit vorbind..
Ce mare cheltuială ? Făcută mâncare pentru duminecă și luni Sărbătoarea e în suflet nu constă deloc în mese pline și crize de fiere. Oare sunt persoane care se transformă în monștri care mănîncă cu 7 guri ??????????????