ARAD. Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, Ziua Facultății. La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice, absolvenți ALUMNI, dintre care îi amintim pe Radu Stoian, subprefect al Județului Arad, Antonela Ianota, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Alin Gherga, prodecan al Baroului Arad, Cristian Claudiu Alunaru, judecător la Tribunalul Arad, Ioan Trifa, fost decan al Facultății de Științe Juridice și fost președinte al Tribunalului Arad, în prezent cadru didactic al Facultății de Științe Juridice, studenți, masteranzi, cadre didactice.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” a subliniat evoluţia Facultății de Științe Juridice, aceasta fiind prima facultate autorizată din cadrul UVVG: „Am avut o sărbătoare deosebită a Facultății de Ştiinţe Juridice și a Universității de Vest „Vasile Goldiș. Pentru Universitatea noastră, Facultatea de Științe Juridice înseamnă prima facultate care a luat ființă, prima facultate autorizată, o facultate care în urmă cu 24 de ani a avut profesori deosebiţi, cei mai buni profesori din țară la vremea respectivă și aș vrea să îi amintesc pe prof. Vladimir Hanga, primul decan al Facultății de Științe Juridice, prof. Drăgan, prof. Ion Deleanu și alți profesori renumiți care au susținut cursuri foarte mulți ani la această facultate. În prezent, Facultatea de Științe Juridice are foarte mulți absolvenți care o reprezintă cu cinste la locurile lor de muncă. Avem procurori, judecători, președinți de instanțe judecătorești, atât la Arad, cât și în alte părți ale țării. Facultatea de Științe Juridice reprezintă o cinstire a învățământului juridic din întreaga țară prin rezultatele obținute și ne mândrim cu această facultate. Dorim succese corpului profesoral și cercetării științifice care se realizează și o viață lungă de încă 100 de ani”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a adăugat: „Ziua Facultății de Științe Juridice înseamnă de fapt o zi de bilanț, o zi de sărbătoare, o zi în care să ne amintim și să mulţumim celor care au contribuit, în acești ani, la formarea absolvenților de astăzi. Facultatea de Științe Juridice, la fel ca întreaga universitate, combină tradiția cu inovația, combină metodele de predare deja cunoscute cu internaționalizarea și cu toate eforturile pe care echipa actuală le depune pentru bunul renume al acestei facultăți. Cred în această facultate, deoarece are foarte mulţi absolvenți care fac cinste Aradului și care au contribuit, în toți acești ani, la bunul renume al orașului nostru. Chiar dacă au fost anumite umbre, cred că Facultatea de Științe Juridice, prin tot ceea ce a făcut în acești ani, își merită bunul renume și acest bun renume trebuie să se răsfrângă asupra întregii universități”.
Conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice și decan al Baroului Arad, a amintit personalitățile de renume ale lumii juridice care au predat, de-a lungul timpului, la Facultatea de Științe Juridice din cadrul UVVG: „Facultatea de Științe Juridice aniversează nu mai puțin de 24 de ani de existență. Este cea mai veche facultate a acestei Universități, alături de Facultatea de Științe Economice. În decursul anilor, ea a fost onorată de mari personalități ale lumii juridice românești și internaționale. Au predat aici mari profesori precum Vladimir Hanga, Matei Basarab, Ion Deleanu, Liviu Pop, Marțian Niciu, sau profesori din București cum ar fi regretatul profesor Nistoreanu și mulți alții. De asemenea, mari personalități ale lumii juridice europene și mondiale au primit titlul de Doctor Honoris Causa a Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Am fost onorați de aceste distinse personalități, iar la Ziua Facultății am invitat oameni de marcă care au absolvit această facultate și în acest moment dețin funcții importante în municipiul și județul Arad. Astfel, au fost alături de noi absolvenți ai primei promoții din 1994, care în curând vor aniversa 20 de ani de la absolvirea facultății. Aici este vorba de doamna prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Antonela Ianota și colegul și colaboratorul meu foarte bun de la Baroul din Arad, dl. prodecan al Baroului Arad, Alin Gherga. După cum spuneam, am avut alături de noi reprezentanți ai tuturor profesiilor juridice și aș vrea să amintesc pe dl. subprefect Radu Stoian, d-na notar Laura Gagea și dl. Cristian Claudiu Alunaru, magistrat la Tribunalul din Arad”.
Radu Stoian, subprefect al Județului Arad și absolvent al Facultății de Științe Juridice a precizat: „Sunt deosebit de onorat de fiecare dată când primesc o invitație din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” și mai ales din partea Facultății de Științe Juridice, pe care am absolvit-o în anul 1995. Sunt cuprins de emoții, deoarece a fost începutul de drum pe care l-am avut ca student și m-a definit în ceea ce sunt astăzi. Toate acestea nu puteau să se întâmple dacă nu aveam lângă noi un distins corp profesoral. Mă bucur să îmi revăd colegii și foștii profesori. Sunt mândru că astăzi putem constata că avem o facultate care poate să concure cu cele mai importante facultăți de drept din România și nu numai. Vreau să urez întregului corp profesoral spor în tot ceea ce fac și la mulți ani Facultății de Științe Juridice”.
Antonela Ianota, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și absolventă a primei generații de studenți din cadrul Facultății de Științe Juridice, a declarat: „Fac parte din prima generație de absolvenți ai Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” și chiar dacă a fost un drum lung, pot să spun că a fost plin de împliniri. Am avut o oportunitate extraordinară prin corpul didactic de excepție care a fost alături de noi. A fost un început de drum și nimeni nu știa ce se va întâmpla mai departe, dar am perseverat. Am în spate o carieră de 18 ani de procuror, iar în ultimii 2 ani am fost și prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și este o carieră bazată pe multă muncă începută din anul 1990. Pe toți cei care se gândesc să urmeze o carieră juridică îi îndemn să nu renunţe, deoarece la final se culeg roadele unei munci care se depune în fiecare zi”.
Alin Gherga, prodecan al Baroului Arad și absolvent al Facultății de Științe Juridice a precizat: „Fără aportul Universității și fără aportul cadrelor universitare nu am fi fost ceea ce suntem azi. Plec de la ideea că dacă îți pui ceva în minte, totul este posibil. În anul 1990 nimeni nu știa ce se va întâmpla cu învățământul privat, dar iată-ne astăzi la 24 de ani de la înființarea Facultății de Științe Juridice. Îi mulțumesc domnului decan prof. univ. dr. Cristian Alunaru și întregii conduceri a Universității pentru invitație și urez la mulți ani Facultății de Științe Juridice”.
Prof. univ. dr. Ioan Trifa, fost decan al Facultății de Științe Juridice și fost președinte al Tribunalului Arad, în prezent cadru didactic al Facultății de Științe Juridice, a adăugat: „Este o onoare pentru mine să reîntâlnesc studenții și cadrele didactice. Domnul preşedinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, amintea în detaliu evoluția Universității și a Facultății de Științe Juridice și aș vrea să adaug că toți ne-am format aici. Sper ca pe viitor, prin efortul comun, să avem studenţi la fel de buni care să devină oameni de nădejde pentru societate”.
Cristian Claudiu Alunaru, judecător la Tribunalul Arad și absolvent al Facultății de Științe Juridice a precizat: „Noi, judecătorii, vorbim mai puțin, de obicei ascultăm, dar de data aceasta nu îmi este greu să vorbesc. Trebuie însă să menționez că îmi este mult mai simplu atunci când prezidez o ședință de judecată, decât atunci când trebuie să vorbesc în calitate de absolvent al acestei facultăți. Facultatea de Științe Juridice din cadrul UVVG m-a format din punct de vedere profesional, deoarece am avut cadre didactice excepţionale. Vă doresc tuturor prosperitate, succese, multe împliniri și la mulți ani facultăţii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!