”S-au aplicat şi s-au luat măsurile de protecţie adecvate pentru toate aceste cazuri, stratificându-se gradul de risc şi folosindu-se echipamentul de protecţie corespunzător. Putem considera că toate aceste cazuri au fost suspecte până la momentul infirmării infecţiei cu COVID 19. Numărul de paciente COVID 19 pozitive care au născut în maternitatea arădeană a fost de 6 până în prezent. Toate aceste cazuri au fost asimptomatice sau cu simptomatologie minoră şi au primit tratamentul adecvat conform consulturilor interdisciplinare efectuate de colegii infecţionişti sau pneumologi, patru dintre ele fiind deja externate. De remarcat că nici unul dintre nou-născuţii care au venit pe lume în maternitatea noastră nu a fost pozitiv în toată această perioadă de timp”, a explicat dr. Cristian Furău, medic coordonator Bloc Operator III.
Ţinând cont de situaţia epidemiologică, maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost declarată maternitate care să preia cazurile cu infecţie COVID 19 în judeţul Arad, motiv pentru care s-au respectat dispoziţiile autorităţilor sanitare competente, limitându-se activitatea programată încă de la începutul situaţiei de criză, iar ulterior, s-au dezvoltat protocoalele adecvate şi s-au amenajat circuite corespunzătoare.
S-a amenajat un punct de triaj epidemiologic la intrarea în unitatea spitalicească pentru identificarea cazurilor suspecte, conform definiţiilor de caz, şi de mai bine de două săptămâni s-au testat toate persoanele internate pe secţie, precum şi personalul medical ori de câte ori a fost nevoie.
”Împreună cu echipa medicală am luat măsuri suplimentare de reglementare a circuitelor medicale în contextul creşterii numărului de naşteri prin sistarea activităţii temporar sau definitiv ale celorlalte structuri spitaliceşti de stat sau private care asigurau actul naşterii în judeţul Arad. De asemenea, s-au creat zone tampon pentru separarea cazurilor internate şi prevenirea transmiterii infecţiei, iar până la infirmarea infecţiei, s-au respectat indicaţiile epidemiologice şi, în măsura posibilităţilor, fiecare doamnă a stat singură în salon. Personalul medical a fost instruit şi antrenat în permanenţă, fiind echipat în mod corespunzător. Colegele noastre au contribuit şi la dezvoltarea de echipamente de protecţie suplimentare și pe această cale țin să îi mulțumesc asistentei Monica Cojocaru care a creat un model de combinezon de protecţie pentru personalul medical. Vreau să mulțumesc întregului personal medical pentru profesionalismul și dedicarea de care dă dovadă”, a declarat dr. Gheorghe Furău, medic șef Secție Clinică Obstetrică Ginecologie.
De asemenea s-au respectat și se respectă restricţiile de vizitare ale pacienţilor, precum şi externarea cât mai rapidă a cazurilor după rezolvarea problemelor medicale acute. În prezent se află în curs de analiză şi îmbunătăţire, comunicarea cu rudele pacientelor sau cu mămicile care au fost externate, dar copiii au trebuit să mai rămână internaţi pentru tratament de specialitate (prematuri în special).
Trimite articolul
Xwow! si oare cate femei au intrat cu ele in contact pe coridoare pe la baie etc etc ?
dezinfecteaza cineva coridoarele baia etc etc ? daca da, cum de s-au imbolnavit? de unde?
-
@cititor ! Sunt trasee separate! Care sunt la mamele infectate,respectiv la copii ,NU mai au treabă cu restul mamelor/copiilor !Plus au “tunele” pentru dezinfectare si dușuri separate de cel al mamelor !
P.s:care sunt la mame,se ocupă numai de ele;care au treabă cu copiii,se ocupă NUMAI de copii !Am în casă …care este acolo și era și “mascată “!
Ma mincinosilor nu mai mintiti oamenii ca si asa nu va credem…gunoaielor care mintiti…aveau virus ca si baiatu din horea care vindea lemne la obor si mai apoi ati vrut sa fortati parintii sa semneze ca ar fi murit de covid…asai! Leprelor cu brixelu vostru..
Deci… nu e un capat de lume.Oamenilor , intr-un spital conditiile trebuie sa fie sterile , igiena maxima , sa inteleg ca atunci cand sunt nasteri normale conditiile nu sunt tocmai ok-ei?Da asa si este, conditiile din spitale sunt execrabile demne de evul mediu , de ce se intampla toate acestea?Pentru ca se fura ,medicii fura, asistentele fura , infirmierele fura , fiecare fura ce se poate, deci…
JEG DE SPITAL = JEG DE DIRECTOR(anul tre cut a scos din salon o pacientă care nu ere a lui) a luat SPITALUL pe familie , un ticălos politic, tolerat, transpartinic….leprele știu de ce,,,,
Virusurile sant mai nou in Spitale.Mergi sanatos si iesi bolnav.Nu se poate asa ceva .Rusine
-
Spitalul matern o grota antica, iar asistentele de acolo niște “hateri” care nu au ce cauta în domeniul acesta….dacă nu ai relații esti mâncat și tu și copilul.
Taci ma ce spital aia e o cocina am trecut pe jos mai demult pe acolo era sa cada clădirea pe mine, spital de chirpici
-
ala e spital de vre-o 60 de ani! si v-a fi inca pe atat!
nu itz-i place? mars de unde ai venit! gunoaiele care nu sunt nascute in Arad sa taca naibii! gunoaiele care nu au parintii nascuti in Arad sa taca dracului!-
Domnule Joseph, primele rude despre care stiu sunt strabunicii mei, nascuti in Gai, deci cred ca ma calific, conform normelor dumneavoastra, la categoria “aradean”. Conform acelorasi norme, imi permit sa va spun ca sunteti un gunoi de om care nu merita accesul la internet. Ce legatura are locul nasterii cu capacitatea de a observa ca acel spital este o darapanatura infecta, depasita dpdv al normelor si nevoilor actuale? Probabil sunteti unul din motivele pentru care orasul asta a ajuns in halul in care este astazi.
-
Sa va fie rusine
Pandemie = epidemie mondiala
Voi santeti jeguri care nu respectati legea
Rai invidios cu minta scurta =Kempf
161 nasteri prin cezariana si doar 80 nasteri normale ?!?!?! SOCANT !! Si trist in acelasi timp 🙁 ……
-
Ne place sa fentam viata inca din prima clipa 🙂