Sunt zeci de oameni care au candidat la funcția de primar în județul Arad și nu au reușit să obțină mai mult de o sută de voturi. În unele cazuri, o sută de voturi ar fi reprezentat un sfert din populația cu drept de vot, astfel că nu e neapărat de mirare că unii candidați nu au avut decât câte zece voturi. Ce ne-a atras atenția, însă, a fost lista celor care au obținut mai puțin de zece voturi. Au fost în această situație, la nivelul județului nostru, șase candidați propuși de patru partide.
La Dorobanți, candidatul pentru funcția de primar propus de Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), Cepan Claudiu, a reușit să obțină doar 9 dintre cele 735 de voturi valabil exprimate. Primăria Dorobanți a fost câștigată de Korondi-Jozsa Erica, care a candidat din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. Tot nouă voturi a obținut și Anghel Bogdan-Paul, candidat propus de Alianța USR-PLUS pentru primăria Petriș. Aici, cele mai multe dintre cele 744 de voturi valabil exprimate au mers către PNL-istul Berari Ionel-Gheorghe. Nici Giura Minu-Crăciun, candidatul Partidului Mișcarea Populară la primăria Tauț, nu a reușit să obțină mai mult de 9 voturi. Din cele 1069 de voturi valabil exprimate pentru funcția de primar al comunei Tauț, cele mai multe au mers către liberalul Lela Florin.
Și mai puține voturi a obținut candidatul Partidului PRO România la primăria Archiș. Manea Aurel a reușit să „fure” doar 5 din cele 1013 voturi valabile, obținând astfel un procent de 0,49 %. Tot la Archiș, candidatul propus pentru funcția de edil de către Alianța USR-PLUS, Fărcuța Florian, a obținut doar 9 voturi. Câștigător al alegerilor locale acolo a fost PSD-istul Valea Nicolae-Pavel, care a fost votat de 560 de persoane.
Marele „mic învins” al alegerilor în județul Arad a fost un pretendent pentru funcția de primar al comunei Dezna. Cele 826 de voturi valabil exprimate au fost împărțite de șase candidați, câștigător fiind PSD-istul Lucoaie Ionică-Marcel. La capătul opus s-a aflat candidatul Partidului Mișcarea Populară, Urs Iosif-Trăian, care a fost, de altfel, și candidatul la funcția de primar care a obținut cele mai puține voturi din tot județul: doar 4 persoane l-au vrut în fruntea comunei Dezna.
La nivel de județ, formațiunile politice care au obținut cele mai puține voturi au fost Partidul Socialist Român – 13 voturi, Partidul România Mare – 16 voturi, Alianța PRO Dorobanți – 40 de voturi, Partidul Noua Dreaptă – 139 de voturi și Partidul Comuniștilor – 154 de voturi. Toate aceste formațiuni au avut câte un singur candidat, ultimele două țintind Primăria Municipiului Arad.
În ceea ce privește consiliile locale, din cele 29 de partide, alianțe și asociații ale minorităților care au propus candidați pentru consiliile locale ale comunelor și orașelor din județ, 10 nu au reușit să obțină niciun loc. Cele mai puține voturi le-au „încasat” cei de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania – 20 în tot județul, Partidul Socialist Român – 22 de voturi, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat – 51 de voturi, Alianța Electorală PRO Dorobanți – 61 de voturi, Uniunea Sârbilor din România – 65 de voturi, respectiv Uniunea Culturală a Rutenilor din România – 98 de voturi. Totuși, chiar dacă au obținut puține voturi, atât ultimii menționați, cât și cei de la Alianța PRO Dorobanți, au reușit să obțină câte un loc în consiliul local – la Dorobanți și la Peregu Mare.