ARAD. În aceasta toamnă, cu puţin înainte de ziua Arhanghelilor Mihail şi Gavril, echipa emisiunii TV „Ora Regelui” a ajuns la Săvârşin. Aici i-a întâlnit pe localnici strângând legumele şi fructele, adunând porumbul sau îngrăşând pământul pentru cultura viitoare. Nu sunt oameni oarecare; ei au devenit, poate fără să bage de seamă, o părticică din istoria ţării. Sunt mai bine de trei mii de suflete în cele nouă sate aparţinătoare Săvârşinului. Pe lângă oamenii locului, filmul documentar realizat pentru emisiunea „Ora regelui” va prezenta şi parcul dendrologic protejat care se întinde pe câteva hectare, pe malul drept al râului Mureş. Un parc vechi de cinci secole, cu specii rare de arbori şi arbuşti.
În centrul atenţiei se află, desigur, Domeniul Regal de la Săvârşin, care a fost cumpărat de Regele Mihai în anul 1943. „Astăzi, Familia Regală preţuieşte timpul petrecut acolo, întâlnirile cu oamenii locului, darurile împărţite de Crăciun sau umblatul cu duba al feciorilor în ajun” – se arată pe site-ul www.romaniaregala.ro.
Avem ocazia de a (re)descoperi Săvârşinul în filmul documentar „Istorii trăite” care va fi difuzat sâmbătă, 8 noiembrie (de ziua onomastică a Regelui Mihai), începând de la ora 15.00, pe TVR1.
Savarsinul, la „Ora Regelui”
Pentru că face parte din istoria ţării, comuna arădeană va fi prezentată, sâmbătă, de la ora 15.00, pe TVR1, într-un film documentar.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
ARADON Sport local
FCC Baschet UAV Arad primește astăzi vizita Rapidului în primul joc din tripla cu „giuleștencele”.
România
China îşi va extinde regimul fără viză pentru a include România, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, Japonia şi alte ţări, începând cu 30 noiembrie 2024 şi până la 31 decembrie 2025, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, informează Reuters.
2
România
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniştrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.
Citiți principiile noastre de moderare aici!