Pavel Ţica, primarul de Beliu este foarte revoltat. „Iniţial comuna trebuia să primească 6350 de kilograme de făină pentru 314 persoane. Când am mers să ridicăm ajutoarele, s-a constatat că doar 250 de persoane pot beneficia de acest sprijin, iar cantitate de făină pentru fiecare beneficiar a scăzut de la 20 de kilograme la 17 kilograme. Cu zahărul am păţit la fel, în loc de 10 kilograme, cât trebuia să se dea, s-a dat doar şase kilograme. Nici nu am vrut să iau parte la această acţiune electorală a Guvernului, dar riscam să mi se facă dosar penal. Acum fata şi nevasta mea au ajuns să plângă că toată lumea strigă că eu am împărţit cum am vrut făina şi zahărul. Or, nu este adevărat. Conform hotărârii de Guvern, beneficiază de ajutoare cei care au pensii mici de CAP, fără a avea alte pensii şi beneficiarii legii privind venitul minim garantat. Se întâmplă însă ca printre persoanele din aceste categorii să fie oameni care au o situţie materială excepţională. Ar fi trebuit să se facă o anchetă socială pe teren”, ne-a declarat Ţica. Şi Pavel Cialma, primarul de la Cărand, este nemulţumit de situaţia în care a fost pus. „Pe listele venite de la Arad nu au fost incluşi toţi pensionarii CAP şi am avut cazuri în care a trebuit să dăm ajutoare la oameni care au maşini şi de toate, iar cei care nu au nimic nu au putut fi ajutaţi. Şi la noi, în loc de 20 de kilograme de făină, s-au dat doar 17, iar zahăr numai şase kilograme”, afirmă Cialma. Aceleaşi cantităţi de făină şi zahăr le-au primit şi oamenii de la Hăşmaş, iar problemele au fost similare celorlalte comune. „Cei de la Guvern au vrut să răstoarne căruţa în capul primarilor”, a conchis plastic primarul Cornel Popa.
Făină pentru toţi
Mai mult, subprefectul Levente Horvath ne-a declarat că problemele semnalate de primarii din judeţ sunt pe cale să fie rezolvate. „Este adevărat, în cazul a 33 de localităţi au rămas cantităţi mai mici de făină. Am propus ca în funcţie de cantitatea deţinută la sfârşitul lui noiembrie, aceste ajutoare să fie împărţite în teritoriu. Ulterior am reuşit să suplimentăm ajutorul. În momentul de faţă avem în depozit 18.393 de kilograme de făină pe care începând de mâine (n.r. astăzi) o vom împărţi acolo unde avem restanţe. În ceea ce priveşte zahărul, trebuia să se dea 6,2 kilograme, dar pachetele au fost de un kilogram, astfel încât am hotărât să rotunjim în jos, iar diferenţa să o dăm unor organizaţii umanitare”, a precizat Horvath.
Programare comună
Dani Dascălu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, susţine că instituţia pe care o reprezintă nu a făcut decât să coordoneze, alături de Consiliul Judeţean, împărţirea zahărului şi făinii. „Trebuie să ştiţi că listele cu cei îndreptăţiţi să beneficieze de sprijin din partea Guvernului au fost făcute de Direcţia Muncii şi Casa de Pensii. Noi, împreună cu CJA, am făcut un program în funcţie de care autorităţile locale au putut să vină să ia ajutoarele de la terminalul Cargo”, afirmă Dascălu.
Trimite articolul
XIn comuna Seleus s-au impartit aceste ajutoare doar celor care aveau neamuri la primarie si celor saraci si vaduvelor nu li s-a dat nimic.
Nu doar in comunele mai sus mentionate s-a intimplat asa ceva .Si in comuna Chisindia ajutoarele s-au impartit cum au vrut ediliiin mod special consilierul primarului.Astfel s-a ajuns sa nu primeasca saracii satului ci doar bogatii cu pile la primarie.Vai de capul lor.Rusine mafiotilor.
De aici se vede competenta mult laudatului subprefect Horvath.
daca n-am fura sau însala n-am fi Români !