ARAD. Gestionarea și colectarea deșeurilor din județul Arad a fost implementată printr-un proiect european câștigat de Consiliul Județean Arad. Dar, pentru că în momentul punerii în practică a caietului de sarcini au apărut mai multe neconcordanțe, PNL Arad, prin secretarul executiv Răzvan Cadar, a negociat la București unele modificări.
„Am discutat la Guvern problema gestionării deșeurilor prin ADI Deșeuri, un proiect câștigat de CJA și cu o valoarea de 33 de milioane euro. În februarie 2019 proiectul a fost declarat funcțional de către cei de la consulatanță și Banca Mondială, Uniunea Europeană venind cu o delegație în Arad. Din păcate, au fost mici probleme și nefuncționalități în ceea ce înseamnă operarea pentru că prețul și caietul de sarcini a fost scris în 2008, intrând în operare în Zona 1 în 2018. Una dintre cerințele noastre a fost o actualizare a planului tarifar pentru ca tot ce înseamnă prețuri să fie corelate cu piața din ziua de astăzi. De ce? Pentru ca serviciul să fie de calitate trebuie să fie și prețul la nivelului actual”, a explicat Cadar.
Compostul din Timiș, la Arad
O altă discuție purtată tot pe tema sistemului de gestionare a deșeurilor a vizat stația de compostare. „A mai existat o discuție și pe fluxul zonei de compost. După cum știți, în cadrul proiectului avem o stație de compost cu o capacitate mare, iar județul Timiș, neavând o stație de compost la nivelul celei din Arad, am avut o solicitare din partea colegilor din Timiș pentru a putea duce compostul la noi. Am primit aprobarea pentru modificarea fluxului și astăzi putem primi în stația de compost de la Arad și material verde din județul Timiș”, spune Cadar.
Trimite articolul
XUna dintre cerințele noastre a fost o actualizare a planului tarifar pentru ca tot ce înseamnă prețuri să fie corelate cu piața din ziua de astăzi. De ce? Pentru ca serviciul să fie de calitate trebuie să fie și prețul la nivelului actual”, a explicat Cadar.
HAIMANALELOR,avem un pret care este mai mult decit acoperitor,ati dat colectarea deseurilor la o firma de cotet fara dotari personal etc,ce aduna aceasta “firma?in afara de gunoi menajer nimic,cind dati o activitate de colectare a deseurilor voi nu stiti cite tipuri de deseuri trebuiesc colectate?moloz,deseuri vegetale,etc ati pus in bratele unor handicapati o investitie de
33000 000E,pentru ce? si cu ce drept?pentru ca puteti,da? sper ca din toamna sa nu mai puteti
Am ajuns groapa de gunoi a TM.calitatea serviciilor e de tot rahatul.pretul e nesimtit de mare pentru ceea ce se ofera.Ce sortare de deseuri ? aceiasi masina ridica tomberonul galben si pe celalalt. Ne chinuim am p7lea sa sortam.Gunoaielor!
-
E normal ca doar kakadar ce e un GUNOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!