Este vorba de Gheorghe Schwartz, directorul Institutului Cultural Român de la Arad, care susţinea nu mai departe de ieri că este în negocieri avansate pentru a primi un sediu pentru instituţia de cultură. Luni, însă, Schwartz a precizat că nu a primit până acum nici un ajutor de la autorităţile locale, deşi instituţia, prima care vine de la Timişoara la Arad şi nu invers, trebuie inaugurată în prezenţa unor oficialităţi de marcă pe 24 ianuarie.
Ca atare, susţine cunoscutul scriitor arădean, pentru că inaugurarea oficială a filialei Institutului Cultural Român de la Arad bate la uşă a făcut apel la sponsori care îi vor oferi un sediu. Pentru moment are de ales între două sedii, iar decizia va fi luată în cel mai scurt timp.
Dar nu aceasta este problema pe care Institutul Cultural Român o are în viziunea scriitorului, ci faptul că autorităţile locale sau judeţene ar trebui să îi dea o mână de ajutor în ceea ce priveşte angajaţii centrului, pentru că doar doi dintre aceştia, directorul şi directorul adjunct, sunt plătiţi de la centru. Schwartz susţine că s-a gândit ca în schemă să existe câte un referent pentru fiecare judeţ, care să fie plătit de acel judeţ, caz în care autorităţile de aici ar trebui să-i dea o mână de ajutor doar în privinţa salariilor a trei oameni.
„Până acum nu am primit nici un sprijin nici pentru sediu, nici pentru altceva, dar vă asigur că se va face inaugurarea Institutului Cultural Român de la Arad şi dacă aduc scaune de acasă”, a conchis directorul ICR. Conform hotărârii emise în 8 octombrie, „fiecărei filiale îi vor fi alocate câte două posturi în structura deja aprobată a Institutului Cultural Român, urmând ca fiecare dintre filiale să îşi angajeze personal în funcţie de resursele extrabugetare pe care le va obţine. Resursele extrabugetare obţinute de o filială rămân la dispoziţia acesteia”.
CITESTE SI
CLC vrea dezbatere pe taxele locale
Data pentru dezbaterea pe taxele locale
Citiți principiile noastre de moderare aici!