ARAD. Când și în ce condiții începe noul an școlar? Vor merge elevii la cursuri, se va continua școala online? Acestea sunt principalele întrebări a părinților și elevilor. În contextul pandemiei, deschiderea anului școlar va depinde de fiecare școală în parte și mai apoi de decizia luată de fiecare județ.
„Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că anul școlar 2020-2021 începe la data de 14 septembrie. Decizia de redeschidere fizică a școlilor se va lua, în spiritual descentralizării, de către consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ, autorități locale, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de situația epidemiologică de la acea vreme, după mai multe scenarii (verde, galben, roșu)”, transmite Inspectoratul într-un comunicat de presă.
Inspectorul școlar general, prof. Marius Gondor, vine cu lămuriri: „Noul an școlar va începe pe 14 septembrie 2020. Dorința noastră este să oferim un învățământ de calitate tuturor copiilor, dar și să asigurăm protejarea sănătății tuturor celor implicați în procesul educațional – elevi, profesori și părinți. Pentru aceasta se vor lua în calcul trei scenarii: verde (cu risc scăzut sau inexistent, sub un caz nou cu Covid-19, detectat din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori ) – când toți elevii merg la școală; galben (risc mediu, între 1 și 3 cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) – când o parte dintre cursuri se vor desfășura în școli, o parte în mediul online; roșu (când la mai mult de trei cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) când școala se închide și învățământul continuă online. Aceste scenarii se vor implementa în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. Așadar, decizia se descentralizează la nivel de judeţ, prin raportare la contextul specific fiecărei unități de învățământ și localități, aceasta fiind asumată de către școală, inspectorat școlar și autoritățile locale.”
Trimite articolul
Xfoarte bine! Asa vedem poate fiecare judet in frunte cu primarul sa arate cat de tari sunt in ale contra-covid-ului…ca pana acum aratau cu degetul cei din partidele opozante…acum vom vedea ce hotarasc ei….la fel ar trebui facut si cu toate masurile de pandemie nu doar scolile.
-
Acum, vrei să traduci în română ”latina vulgară” ce ai vrut să spui???
Galben = Discriminare . Ori toti acasa , ori toti la scoala ! Invatamantul on line duce la anlfabetul functional ! Daca va fi on line sa fie injumatatite salariile profesorilor pt.ca-și fac treaba pe jumatate.
-
Se vede ca nu sunteti profesor si nu stiti ce presupune predarea online (predarea in adevaratul sens al cuvantului). Volumul de munca e mult mai mare in cazul predarii online, iar asteptarile din partea parintilor/elevilor mai mari…fiecare asteapta feedback individual, pe cand in invatamantul fata in fata se utilizeaza si evaluarea frontala. Insa…de acord cu dumneavoastra in ceea ce priveste profesorii de sport, muzica, desen.
-
Cunosc parinti nemultumiti de predarea on line, în plus ora nu e ora e jumatate de ora! Evaluarea ne se poate face corect s.a.m.d.
-
Se pare că se uită un lucru esențial: predarea on-line în școală a fost o soluție extraordinară, aplicată într-o situație ieșită din comun. Nimeni nu se bucură că și acum ne aflăm, și probabil ne vom afla și în viitor într-o situație ieșită din comun. Nimeni nu se bucură de ea, dar asta este…
-
-
Ești cam Tâmpițel. Cu T mare, din păcate. Habar nu ai despre ce vorbești, iar dacă ești din învățământ, e dureros pentru copiii care învață la tine.
-
-
Cu ce sunt de vină profesorii??! A daa… era să uit, trăim în România! “Să moară și capra vecinului!”
Decizie asumată ? Nu decizia se asumă ci CONSECINTELE deciziei !!