Au decis că cei mici sunt cei mai importanţi pentru comunitate şi au acţionat ca atare. Vorbim aici despre reprezentanţii administraţiei locale din Conop, în frunte cu primarul Petrică Moldovan. Echipa primarului a făcut tot posibilul pentru a aduce şcolile la un standard european şi a reuşit. Detaliile ni le explică chiar Petrică Moldovan: „Am reabilitat total şcoala generală cu clasele I-IV din Milova, în cadrul unei investiţii care a ajuns la 647.000 de lei, din care 200.000 de lei i-am primit prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar restul i-am alocat din bugetul nostru. Au fost reabilitate două săli de clasă, grădiniţa care funcţionează în aceeaşi clădire, a fost realizată instalaţia de încălzire centrală şi au fost construite grupuri sanitare noi”. O altă investiţie în învăţământ a vizat reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan Cicio Pop” din Conop. „Şi aici vorbim despre o reabilitare totală care a costat 1,14 milioane de lei. 750.000 de lei i-am primit de la Ministerul Dezvoltării, iar restul au fost alocaţi din bugetul local. La această lucrare vorbim despre reabilitarea a cinci săli de clasă, un laborator, o bibliotecă, arhiva, dar şi un acoperiş nou-nouţ”, mai spune primarul care a declarat că peste 300 de copii din comună beneficiază de aceste investiţii. „Prioritatea noastră a fost să oferim condiţii pentru cei mici, să încercăm să îi atragem către şcoală. Toate unităţile de învăţământ care au fost reabilitate sunt autorizate, iar cea care se reabilitează acum va primi şi ea autorizaţie. La fel am făcut şi cu şcolile din Odvoş şi Milova, imediat ce au fost finalizate lucrările de reabilitare am cerut şi autorizaţie”, a declarat Petrică Moldovan.
Şi căminul cultural
Căminul cultural din localitatea Conop a fost reabilitat de la temelie şi până la acoperiş. Pe lângă cămin, în clădirea respectivă funcţionează şi dispensarul localităţii, dar şi o farmacie. „Am încercat să venim în sprijinul persoanelor în vârstă, care acum nu mai trebuie să meargă la Arad după medicamente. Medicul le scrie reţeta, oamenii ies din cabinet şi au farmacia la numai câţiva metri”, explică primarul din Conop. Revenind la modernizarea căminului cultural, acesta a şi fost dotat aproape în întregime. „Când am decis să modernizăm căminul ne-am gândit la oamenii care vor să îşi organizeze diferite evenimente aici. Am cumpărat mese noi, bănci noi, 250 de scaune, absolut totul este nou. Mai trebuie numai să achiziţionăm scena şi cuptoarele în care se va prepara mâncarea pentru evenimente”, spune Petrică Moldovan. Iar, în ceea ce priveşte scena, a fost gândit un sistem de scenă mobilă pentru că imobilul nu este foarte mare şi se doreşte retractarea ei la nevoie.
De ce Conop?
Întrebat de ce a fost ales pentru modernizare căminul cultural din localitatea Conop, primarul Petrică Moldovan a spus: „Aici avem cei mai mulţi copii şi se organizează cele mai multe evenimente. Nu am uitat nici celelalte localităţi, căminele respective fiind una dintre priorităţile noastre viitoare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!