Au fost şcoli unde toate locurile au fost ocupate încă din prima fază a primei etape, ceea ce înseamnă că toţi au avut buletine pe o adresă din circumscripţie, ceea ce le-a asigurat un loc fără probleme. Aşa se explică că la Liceul Pedagogic a rămas un singur loc pentru faza a doua (cea în care sunt înscrişi copiii din alte circumscripţii), la Şcoala generală nr.5, din cele 115 locuri au fost ocupate 114 şi iar la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” au mai rămas doar 10 locuri pentru încă 27 de cereri. Fără probleme în a forma clasele sunt și alte școli din muncipiu (C. N. „Ghiba Birta”, C. N. „Vasile Goldiș”, Liceul Baptist, „Aron Cotruș” sau „Caius Iacob” ) unde fie s-au ocupat toate locurile, fie cererile pentru faza a doua sunt suficiente pentru a face clasele solicitate.
Mai puțin în județ
Cele mai multe locuri din cele peste 1500 rămase libere sunt în județ unde școlile cu greu își vor mai face clasele în etapele următoare ale înscrierilor. La Secusigiu au rămas 45 de locuri libere, la Vinga 25 de locuri sau la Pecica 29 de locuri. În total pe județ au rămas 1 697 locuri libere, calculate pentru un efectiv de 25 de elevi/clasă. În mediul rural sau situații speciale se pot forma clase și sub acest efectiv. „Pentru faza următoare, acolo unde se vor aplica criteriile generale și cele specifice fiecărei școli pentru selecția cererilor, mai avem 312 cereri” a precizat Raluca Martin, inspector învățământ primar. Cele mai multe însă pentru școlile din municipiu.
Excepție
Ca în fiecare an, la Școala gimnazială „Ștefan Cicio Pop” din Arad numărul celor înscriși este cu mult sub cel necesar pentru a se forma clasele. Din cele 25 de locuri au fost ocupate doar 4 de către cei din circumscripție, și nici o altă cerere pentru faza următoare. Ca de obicei, toamna îi va aduce la școală și pe ceilalți copii din circumscripție, majoritatea de etnie romă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!