Dacă ziua mondială a muncii se sărbătorește lipsind de la muncă, ziua mondială a educației se va sărbători lipsind de la școală. Din 2013, în structura anului școlar a fost introdusă ziua de 5 octombrie ca fiind Ziua Educației. Timp de câțiva ani, în această zi, elevii și cadrele didactice desfășurau activități extracurriculare, prin care să marcheze evenimentul. Ulterior, însă, ziua a fost introdusă în contractul colectiv de muncă al cadrelor didactice, fiind menționată ca zi liberă legală. Astfel, elevii din întreaga țară vor sta, marți, 5 octombrie, acasă.
Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală.
Cu această ocazie, așadar, cei peste 60 de mii de elevi din județul Arad se vor bucura de o zi liberă în plus. Prima vacanță a acestui an școlar va fi între 25 și 31 octombrie, însă îi va viza doar pe copiii din învățământul preșcolar și învățământul primar. Ceilalți vor primi și ei vacanță pe 23 decembrie, atunci când va începe vacanța de iarnă, care va dura până pe 9 ianuarie 2022 și va coincide cu finalul semestrului 1 al anului școlar 2021-2022.
Trimite articolul
XAsta da tampenie. In loc sa se face o zi cu program deschis, sa poata alege clasele ce vor sa faca sau sa invete, mai bine nu se face nimic.
Casa de nebuni a devenit țara asta…de ziua educatiei…e inchisa educatia…
In loc sa se faca ceva activitati specifice sau macar sa iasa in parc….sunt tinuti acasa precum oile in țarc…
Îmi faceți măi copii ceva pentru școală temele și încerca să dezvoltați aplicații care să poată să aducă un venit tuturor părinților pentru că este nevoie avem nevoie de așa ceva haideți haideți școala importanța sunt importanți și oameni noi aici în soprane încercăm să facem tot posibilul să mențin copiii la școală dar suntem mai nou ca medicii doișpe ore în fiecare zi ceva inadmisibil nu mai nu mai rezistă murim murim și copiii noștri se duc cu ce mulțumire putem noi să lăsăm acești copii realizați un întrebare chiar nu se sesizează nimeniMăcar primăria Zăbrani de s-ar sesiza este la Frumușeni tot așa o școală de copii în aragaz este școală de copii da nimeni nu vrea să se sesizeze deci suntem un om noi nu lucrăm cu domnul clasă și suntem nu se poate nu se poate aștept ca cineva să ne învețe ce să facem nu mai rezistă suntem exasperați psihic suntem terminați sunt în concediu de aceea scriu altfel nu aș fi avut răbdare să fac așa ceva să scriu
Pentru a eficientiza programul Romania Educata,si a ridica nivelul de cultura generala ,propunerea ar fi ca in tot restul anului scolile sa fie inchise,insa doar in data de 5 octombrie,ziua educatiei,ele sa fie deschise pentru elevi,profesori. Ce ziceti,guvernantilor ?
Pentru noua Romanie de dupa 1989 , cand analfabetismul e in floare e foarte recomandabil , ce sa spunem !
Se face orice ca romanul sa nu munceasca,, sa nu invete carte ori o meserie, sa fie romanul lenes, jegos, nesimtit, imoral, plin de sine fara motivatie si suport real,, violent .
Voi nu vedeti ca incet-incet poporul ăsta e tot mai decazut ?
Ziua Educatiei o pot sarbatori cei de “afara”, noi mai avem mult pana ajungem acolo!
Și eu care credeam că-i ziua holocash-ului!