„Dacă până în ianuarie 2013, Ministerul Apărării Naţionale, care am văzut că vrea să negocieze pe tema cetăţii, deşi nu a venit la masa negocierilor, nu va reacţiona, voi cere ca municipiul Arad să organizeze un referendum pe această temă, astfel încât aceşti domni de la minister să nu creadă că cetatea este proprietatea privată a cuiva, când ea este de fapt o proprietate publică naţională”, a precizat Falcă.
O carte câştigătoare, ce-i drept, pentru primar, căci e greu de crezut că vreun arădean ar spune nu trecerii cetăţii în grijă locală. Câte câştiguri ar aduce referendumul, sau dacă acesta va pune la picioarele Aradului cetatea, e greu de anticipat. Costurile unei astfel de acţiuni va fi însă, cu siguranţă, încă un episod de dispute pe mega-subiectul Cetăţii Aradului.
Ministrul Apărării Naţionale prezent la Arad săptămâna trecută a anunţat că e dispus să se uite pe acte, să negocieze şi că este de acord cu trecerea cetăţii în patrimoniul local cu o singură condiţie: ca militarii să nu fie mutaţi în corturi.
Numai că discuţia despre cetate a fost şi atunci ca şi acum un prilej de alte acuze, nu pe baza gradelor din pahare ci a celor militare. Cine le-a primit, cum, de ce, cine le-a retras şi de ce, cine le merită, sunt însă discuţii care cu siguranţă n-au ce căuta în cetate. Dar se vor purta pe mai departe, odată ce subiectul avansează. Încet, am spune noi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!