În perioada liceului, am obţinut de două ori premiul II la Olimpiada Naţională Interdisciplinară – profil servicii (finanţe, contabilitate, marketing, economie), în anii 2003-2004 şi, ca urmare a acestei realizări, am fost recompensat cu admiterea pe un loc bugetar în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. În anul 2004 am absolvit Colegiul Economic din postura de şef de promoţie şi am continuat studiile în domeniul Finanţe-bănci, la Facultatea de Ştiinţe Economice.
În anul 2008 am absolvit şi studiile superioare (locul 2 în clasamentul specializării, în funcţie de notele obţinute) şi am reuşit să-mi găsesc primul job în domeniul bancar. Experienţa în acest domeniu s-a întrerupt brusc în anul 2010, când postul meu a fost desfiinţat în urma reorganizării activităţii companiei, afectată de criza economico-financiară. Începand cu luna august 2010, toate eforturile mele de identificare a unor noi oportunităţi de angajare s-au dovedit a fi zadarnice. Locurile de muncă sunt puţine, absolvenţii de studii superioare apar pe bandă rulantă, iar nepotismul şi corupţia s-au dezvoltat enorm.
Oare aceasta este soarta unui tânăr serios, inteligent şi dornic de afirmare? Trebuie ca un olimpic naţional să accepte un post de consilier vânzări sau de muncitor necalificat doar pentru a se putea întreţine? Este vina mea că m-am născut într-un astfel de sistem care nu apreciază profesionalismul şi valoarea? Unde mai este mândria de a fi român într-o societate ignorantă, oportunistă şi ipocrită? Toată lumea doreşte calitate şi valoare, dar nimeni nu le promoveză/dezvoltă.
Nu îmi doresc „cadouri” sau mila cuiva, eu vreau doar un job care să-mi poată oferi dezvoltarea profesională de care am nevoie pentru a aplica în practică toate cunoştintele mele teoretice. În speranţa că dorinţa mea nu este utopică, vă prezint toată consideraţia mea.
RĂZVAN HAIDU,
ARAD
Citiți principiile noastre de moderare aici!