ARAD. Au fost mulți, dar au rămas puțini. E vorba de candidații la cele 55 de posturi scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
La început au fost 233. După proba de selecție a dosarelor, au fost respinși 40. Au rămas, așadar, 193 care au susţinut proba scrisă. Doar 82 dintre aceştia au reuşit să obţină punctajul care să le asigure accesul în etapa următoare: examenul oral. Se poate spune, deci, că proba scrisă a avut un rol foarte important în selecţia candidaţilor. Doar 42% dintre aceştia au reuşit să obţină minimum 50 de puncte!
Pe specialități
Exact acelaşi procent de promovabilitate (42%) este valabil şi în cazul asistenţilor medicali generalişti: din cei 114 candidaţi care au susţinut proba scrisă, doar 48 s-au calificat în etapa următoare. Iar din aceştia 48, şapte au obţinut chiar punctajul minim. Reamintim, 35 de posturi de asistenţi medicali generalişti au fost scoase la concurs. Să vedem care e situaţia, la ce nivel a scăzut concurenţa pe celelalte posturi.
În ceea ce-i priveşte pe asistenţii de farmacie, din cei 12 candidaţi care au susţinut proba scrisă, doar şase merg mai departe, la oral. Ei se bat pe trei posturi. Lucrurile s-au simplificat şi în privinţa brancardierilor: cinci din cei 15 candidaţi au luat scrisul şi se vor bate, mai departe, pentru unul din cele trei posturi de brancardier. La concursul pentru autopsieri, doi din cei cinci candidaţi au picat la scris, în competiţia pentru cele două posturi rămânând trei concurenţi. În privinţa infirmierilor, concurenţa a scăzut de la 39 (câţi au fost la „scris”) la 18 (câţi au rămas la „oral”) pentru cele zece posturi scoase la concurs.
Ca și rezolvate
Dacă pe marea majoritate a posturilor, numărul candidaţilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, există şi două excepţii. Prima are legătură cu postul de asistent medical balneo-fizio-kineto terapie/ recuperare/ masaj. Dacă la „scris” a avut cea mai mare concurenţă (şase pe un loc), la „oral” a reuşit să se califice doar un singur candidat. Ceea ce urmează pare a fi doar o formalitate. La fel cum e şi în cazul postului de îngirjitor, unde din doi candidaţi care au susţinut proba scrisă, a mai rămas doar unul în competiţie. J
Citiți principiile noastre de moderare aici!