ARAD. La doar două zile după ce Consiliul Local Municipal a decis exercitarea dreptului de preempțiune în cadrul procedurii licitației pentru vânzarea casei lui Ștefan Cicio Pop, moştenitoarea casei – prin avocaţii săi – a decis să-şi plătească datoriile. Ceea ce, în mod firesc, conduce la anularea licitaţiei. Şi, implicit, la anularea posibilităţii ca imobilul în care s-a decis Marea Unire să intre în patrimoniul Municipiului Arad.
„A fost achitată întreaga sumă datorată la bugetul local de proprietara casei lui Cicio Pop” – ne-a confirmat Pavel Neamţiu, director al Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Municipiului Arad.
Remember
Reamintim, la 23 decembrie 2021, Primăria anunţa că organizează licitație publică pentru vânzarea bunului imobil situat în municipiul Arad, strada Ștefan Cicio Pop nr.3, proprietatea debitorului Badohu Amivi Jenam, cu domiciliul în Italia, Roma, care a fost indisponibilizat prin două procese verbale de sechestru. Imobilul e format din teren intravilan, curți construcții, în suprafață de 544 de metri pătraţi + casă, în suprafață de 438,38 de metri pătraţi. Prețul de pornire a licitației fusese stabilit la 1.080.000,00 lei (218.000 euro) fără TVA.
Primăria intenţiona să participe la această licitaţie şi lucra, zilele acestea, la strategia care să aducă clădirea monument istoric în patrimoniul Municipiului Arad. Pentru că nu e vorba de o clădire oarecare. Aici, pe strada Cicio Pop nr.3, a fost, în toamna anului 1918, sediul guvernului Transilvaniei şi al Consiliului Naţional Român Central. Aici s-a hotărât Unirea Transilvaniei cu România, prin Adunarea Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. În această casă, care era proprietatea lui Ştefan Cicio Pop, s-au întâlnit Iuliu Maniu, Vasile Goldiş, Ioan Suciu şi alţi mari patrioţi români care au creat România Mare.
Aşadar, e o casă care face parte din istoria Aradului. Dar ea va rămâne „în familie”, pentru că aşa a decis strănepoata lui Ştefan Cicio Pop – cea care a moştenit imobilul cu tot cu datoriile acumulate la bugetul local. Datoriile au fost plătite „pe ultima sută”, ordinele de plată certificate de avocaţi fiind depuse la Direcţia Venituri a Primăriei. Deci licitaţia nu va mai avea loc.
Rămâne de văzut ce intenţii are proprietara în privinţa viitorului casei monument istoric.
Citește si:
Primăria Arad a făcut primul pas pentru achiziţia casei lui Cicio Pop
Adrian Wiener va solicita Ministerului Culturii să cumpere casa lui Cicio Pop
Casa lui Ştefan Cicio Pop, scoasă la licitaţie de Primăria Arad
Trimite articolul
Xo fi gasit proprietarul un cumparator la o suma convenabila….
Doar ca o curiozitate: cum naiba a ajuns asa o casă, cu așa un trecut istoric, în mâna unor astfel de “personaje” (al cărui nume mi-e imposibil să-l și pronunț) ?! 🤔
Că nu cred c-o fost a lu’ străbunu-so’, ca să-i fi fost retrocedată…
Nepotul lui Stefan Cicio Pop a umblat cu o mulatra de naiba stie unde. De aceea s-a ajuns la acesta situatie
-
Ar trebui ca nepoatei respective sau cui va pune laba pe casa -monument sa i se impuna prin hotarare de CLM niste conditii
Oare cine e in spatele nepoatei ? cine i-o fi dat banii ?
-
o fi … muncit in ”JERMANIA”…..
-
Samsari imobiliari din UDMR după spusele eczacte ale unor patrioti din S👍I.
-
Gelatus, ori faci glume proaste ori ești…
-