Organizată de Centrul Cultural Judeţean Arad, competiţia culinară reuneşte bucătari din Franţa, Israel, Rusia, Cipru, Arabia Saudită, Germania, Macedonia, Croaţia, Finlanda, Grecia, Serbia, Uzbekistan, Ungaria, Islanda, Italia şi desigur România, toţi pregătiţi să-i ia prin surprindere pe arădeni cu bucatele pregătite la Expo Arad Internaţional.
Sâmbăta a fost dedicată preparatelor culinare reci, care au fost expuse în prima hală. Bucatele au fost admirate dar şi jurizate după care bunătăţile au fost degustate de numeroşii arădeni prezenţi la eveniment.
Nu doar mâncarea a fost vedetă ieri la Expo, ci şi bucătarii. Printre aceştia arădenii l-au putut vedea de pildă pe Thomas Gugler, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită, fostul bucătar personal al starurilor Madonna şi Machael Jakcson.
Bucătarii s-au întrecut şi în cadrul Simfoniei Ceaunelor, unde au preparat diferite feluri de tocăniţă, în funcţie de ţara de origine. Nici bloggerii nu au lipsit de la eveniment, A fost vorba de bloggeri din sfera culinară care au preparat la rândul lor tocăniţe la ceaun, de departe cea mai „vânată” fiind a arădeanului „Bucătar Maniac”, preparată din carne de mistreţ şi ciuperci.
Astăzi, arădenii sunt aşteptaţi cu mic cu mare să guste din preparatele zilei. Marea provocare are loc tot astăzi când urmează prepararea unei uriaşe tocane din carne de porc, din care vor fi împărţite 3.000 de porţii, dar şi a unui sandviş de 100 de metri lungime. Organizatorii vor să bată toate recordurile în sfera acestor bucate şi să intre în Cartea Recordurilor. Gurmanzii şi cei interesaţi să ia parte la provocare sunt aşteptaţi ca atare la Expo Arad Internaţional.
Citiți principiile noastre de moderare aici!