Pe 11 noiembrie a fost publicat anunțul pentru concursul de ocupare a funcției de manager al Complexului Muzeal Arad. Postul a rămas liber după ce Constantin Inel, venit de la Alba Iulia, a demisionat din funcție, interimar rămânând Bogdan Blaga, angajat al Muzeului arădean.
Noul director va trebui să aibă studii de istorie, studiul patrimoniului, arte vizuale, sau studii culturale și o experiență în management de cel puțin cinci ani. Pentru a se înscrie în concurs, candidații vor fi nevoiți să depună și un proiect de management de maximum 30 de pagini, ce va fi evaluat de o comisie.
Începând cu 1 ianuarie
Calendarul atașat anunțului ne informează că până pe 2 decembrie se pot depune dosarele pentru ocuparea postului, urmând ca pe 3 decembrie să fie făcută selecția dosarelor. Proiectele de management vor fi analizate între 3 și 13 decembrie, de către comisie, iar pe 17 și 18, acestea vor fi susținute în fața aceleiași comisii, în proba de interviu. Până la finalul anului, concursul își va anunța și câștigătorul, dat fiind faptul că noul contract de management va începe cu data de 1 ianuarie 2020. Contractul va avea o durată fixă, de trei ani.
8 posturi de conducere
Instituția avea, la data de 30 septembrie, 66 de angajați, dintre care 8 erau încadrați pe funcții de conducere, 53 pe funcții de specialitate (muzeografi, restauratori, conservatori, supraveghetori), iar alții 5 pe posturi de deservire (muncitori, administratori).
Managerul este cel care coordonează și răspunde pentru activitatea instituției, acesta fiind asistat de Consiliul de administrație, compus din manager, director adjunct, șefii de servicii și un reprezentant al salariaților. În primele 9 luni ale anului 2019, Complexul Muzeal a fost vizitat de aproximativ 13 mii de persoane care au plătit bilet și alte 15 mii de persoane care au beneficiat de gratuitate, organizând 48 de proiecte sau acțiuni culturale și alte 40 de acțiuni specifice, cu mult mai puține decât în anul 2018. Instituția își desfășoară activitatea la Secția de Artă (str. Gheorghe Popa de Teiuș, Arad), Sala Clio (strada Horia, Arad), Palatul Cultural, Muzeul Orașului Lipova, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Memorial „Adam M. Guttenbrunn” Zăbrani, Casa Memorială Eugenia și Eugen Popa Săvârșin și la Muzeul Viei și Vinului Miniș.
Trimite articolul
XAti uitat sa precizati: cunostintele, pilele si au prioritate.