ARAD. Teatrul își va schimba faţa, iar Primăria Arad caută pe cineva care să supravegheze această operă în derulare. Mai exact, Municipiul Arad, prin Unitatea de implementare a proiectului „Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad -Etapa I-Restaurare și Reabilitare exterioară”, a solicitat pe pagina sa oficială de internet a instituției ca, până la 19 iulie, ora 12, cei interesați în oferirea de Servicii de asistenţă tehnică dirigenţie de șantier pentru proiectul mai sus menţionat să vină cu oferte de preț.
Invitaţia de participare la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică având ca obiect Servicii de asistență tehnică dirigenție de șantier pentru proiectul „Reabilitare clădire Teatru Clasic loan Slavici Arad-Etapa I-Restaurare și Reabilitare exterioară a fost făcută la mijlocul lui iulie, așa că cei interesaţi au la dispoziţie doar câteva zile pentru a pregăti oferta. Sursa de finanțare a acestei investiţii fiind Programul Operațional Regional 2014- 2020 Axa prioritară 5, „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural ”, respectiv Prioritatea de investiții 5.1 – „ Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”. Serviciile de diriginte de șantier urmează să fie oferite pe toată durata implementării proiectului de reabilitare a teatrului. Ofertele depuse la primărie vor fi deschise pe 19 iulie.
Monument istoric cu cerinţe
Cel care va câștiga lucrarea trebuie să țină cont de faptul că teatrul funcționează într-una din cele mai impresionante clădiri ale Aradului, monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural, clasat în Lista Monumentelor Istorice LMI la poziția 240, dar și de starea tehnică a clădirii care prezintă degradări atât în interior, cât și în exterior.
Ce lucrări se vor face
Reabilitarea Teatrului Ioan Slavici din Arad, proiect pe fonduri europene, se va face, având în vedere mărimea clădiri și a proiectului în sine, pe etape, prima fiind reabilitarea exterioară. În caietul de sarcini se precizează faptul că „situația actuală a fațadei, a tâmplăriei și a acoperișului impune necesitatea de abordare inițială a lucrărilor exterioare, deoarece aceste părți ale construcției sunt cele mai deteriorate. Se constată că fațada este expusă la o deteriorare progresivă a elementelor decorative (…) De asemenea, tâmplăria exterioară este deteriorată, nu mai prezintă siguranță în exploatare, învelitoarea și unele elemente de șarpantă sunt degradate, iar din cauza degradărilor se produc infiltrații la etajele superioare ale teatrului”.
Lucrările care se propun a se realiza în etapa 1 sunt: restaurarea și reabilitarea fațadelor;
restaurarea și înlocuirea tâmplăriei exterioare; reabilitarea acoperișului; reabilitarea curții interioare; instalație de paratrăsnet; iluminatul arhitectural al fațadei.
În fața unei astfel de lucrări, Primăria a considerat oportună, cum este și normal, achiziția serviciilor de dirigenție de șantier.
Prezenţa la fața locului
Având în vedere natura și complexitatea lucrărilor, precum și importanța clădiri – care este monument istoric, Primăria Arad solicită prestarea serviciului de către speciali și diriginți de șantier care să fie atestați lSC pentru o serie de domenii iar prezenta acestora pe șantier se impune a fi zilnică, minim două ore. pe perioada lucrărilor.
Obligațiile dirigintelui
„Scopul serviciilor Dirigintelui de șantier pentru obiectivul de investiție ce face obiectul Contractului de execuție este de a oferi achizitorului garanția că Executantul, căruia i-a fost atribuit respectivul contract, va îndeplini toate responsabilităţile asumate prin contract, va respecta prevederile legale, reglementările tehnice, proiectul tehnic cu detaliile de execuție și caietul de sarcini”, se mai arată în caietul de sarcini.
Citiți principiile noastre de moderare aici!