De la ora 18:30 va putea fi vizualizată o expoziție ce urmează să fie ameajată în foaierul Filarmonicii de Stat, iar de la ora 19 va începe un concert vocal simfonic cu orgă.
La pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Arad se va afla maghiarul Szabolcs Hermann, la orgă urmând să cânte tot un invitat din Ungaria: Csanádi László. De asmenea, invitați vor fi și soprana Sorina Munteanu, mezzosoprana Melinda Duffner, tenorul Traian Mișcu și baritonul Cristian Ardelean, iar dirijor al Corului Academic va fi Robert Daniel Rădoiaș. În programul concertului se vor regăsi Ludwig van Beethoven – Misa în do major op.86; Johann Sebastian Bach – Toccata si fuga în fa major BWV 540; César Franck – Chorale Fantaisie în la minor și Léon Boëllmann – Prière à Notre-Dame/Toccata op.25.
Ludovic Szántay s-a născut la Arad pe 20 februarie 1872. Acesta a studian arhitectura la Politehnica din Zürich, Elveția, întorcându-se după absolvire în Arad, unde a proiectat clădiri precum Biserica Roșie, Palatul Cultural, Banca Națională, Palatul Bohuș sau Palatul Szantay. Statuia arhitectului a fost realizată de către o firmă din Zimandu Nou și a costat în jur de 200 de mii de lei.
Trimite articolul
XNoroc cu acest arhitect ca altel traiu romanii si acum in bordeie de chirpici.
-
Hai sa nu exageram.
Trebuie felicitati cei care au avut această inițiativă.
Este un fapt de normalitate ca personalitățile din trecutul acestui oraș sa fie omagiate indiferent de etnia lor.
Bravo.
-
Intrebare: Firma din Zimandu Nou, este aceeasi care i-a vandut la falca saci de rafie cu 5 ron/bucata cand ei se gasesc peste tot cu 1-1,2 roni? Mai astupati ma din gropi prima data ca-i dezastru prin oras…
-
Ce are ,,scula” cu prefectura!?
-
O inițiativă lăudabilă.
Podul ‘Traian’, de ce n-ar purta numele constructorului?