Asta dacă nu cumva Ministerul Educației Naționale va face recurs, în următoarele câteva zile. Claudius Mladin s-a judecat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia de Contestaţii privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic, de pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale. Totul după ce acesta a fost „dat jos” de la conducerea IȘJ de mai multe ori în ultima perioadă.
Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis, în ședința de pe 14 decembrie, să admită în parte acțiunea lui Mladin. „Dispune anularea Hotărârii Comisiei de Contestaţii, a raportului încheiat în urma soluţionării contestaţiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către reclamantul Mladin Claudius Lucian în calitate de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, în anul şcolar 2016-2017, a fişei de evaluare, a rezultatului evaluării şi refacerea procedurii de evaluare conform procedurii prevăzute de OMEN nr. 4315/11.08.2014. Dispune anularea Ordinului nr. 3979 din 18.06.2018 prin care s-a dispus eliberarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, începând cu data de 18.06.2018, precum şi încetarea, cu aceeaşi dată, a contractului de management nr.10182/19.08.2015 încheiat între reclamant şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Obligă pârâtul la repunerea reclamantului în funcţia publică deţinută anterior, cu plata de despăgubiri constând în contravaloarea drepturilor sale salariale, actualizate cu indicele inflaţiei, precum şi a dobânzii aferente, începând cu data revocării sale din funcţie şi până la data repunerii în funcţie”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portal.just.ro
Chiar dacă au dispus repunerea sa în funcție, magistrații au respins cererea lui Mladin cu privire la anumite daune morale pe care le ceruse Ministerului. Totuși, acesta se va bucura să-și primească salariul de inspector școlar general pe lunile în care a fost suspendat din funcție. Totodată, Ministerul Educației îi va plăti și cheltuielile de judecată, care se ridică la aproximativ trei mii de lei.
Sentința nu este una definitivă, fiind „Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare în ce privește suspendarea și în termen de 15 zile de la comunicare în rest, care se depune în mod obligatoriu la Curtea de Apel Timişoara”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!